‘Ekonomiden de kaçaklardan da büyük bir sorun var’

‘Ekonomiden de kaçaklardan da büyük bir sorun var’
13 Haziran 2023 09:15

Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel, Türkiye’deki eğitim sistemi sorununa dikkati çekerek, “Bu ekonomiden de kaçak göçmenlerden de büyük ve öncelikli bir sorun” yorumunu yaptı.

 

 

AKP’nin eğitimi yozlaştırdığını belirten Ağırel, ders kitaplarının sadeleştirildiğini, Türkiye’yi, Kurtuluş Savaşı’nı, Atatürk’ü anlatan tüm ifadelerin ya da çizimlerin kitaplardan çıkarıldığını savundu.
“Son hamlenin tüm okulların imam hatipleştirilmesi projesiyle geldiğini” söyleyen Ağırel, şu ifadeleri kullandı:

“Ne yazsak ne desek boş… İnsanlar ‘İnancımıza karışmayın’ dedikçe AKP iktidarı çocuklara siyasal İslam’ı dayatmaya devam ediyor. Diyanet İşleri başkanı dahil tarikat liderleri bile ‘Deizm artıyor’ diye feryat ederken bu anlayışın artık planlı bir kötü niyetten başka bir şey olmadığını düşünüyorum.

İnsanların dindar mı yoksa ateist mi olacağına kendilerinin karar vermesi gerektiği yerde inatla gençleri kültür emperyalizminin pençesine itmenin anlamı nedir?

Milli eğitimin acilen tarikatların ve uzantısı vakıfların elinden kurtarılması gerekiyor. Acilen öğrencilerin sosyal kültürel gelişimleri için toprağa yakın, tüketim bilinci verilen, varoluşlarına katkı sağlayacak sanatsal eğitim programlarına ağırlık verilmesi gerekiyor.”

 

Yazının tamamı için tıklayın.