Efes, Real'i yenip lider oldu

Efes, Real'i yenip lider oldu
15 Şubat 2013 09:51

Turkish Airlines Euroleague Top 16’daki 7. maçında namağlup Real Madrid’i konuk eden Anadolu Efes, rakibini 74-72’lik skorla devirerek E Grubu’nun yeni lideri oldu.

 

 

 

Mücadeleye seyircinin de desteğiyle hızlı başlayan Anadolu Efes, maçın ilk bölümünde Joshua Shipp ve Dusko Savanovic’in üçlükleriyle skor üstünlüğünü eline aldı. Rudy Fernandez dışında skor üretmekte zorlanan rakibine karşı topu iyi paylaşarak kontrolü elinde tutan temsilcimiz, ilk çeyreği 23-19 önde tamamladı.

 

 

 

 

 

İkinci çeyreğin ilk 5 dakikalık bölümünde rakibe potayı göstermeyen lacivert-beyazlılar, Sasha Vujacic’in önderliğinde 9-0’lık bir seriyle 15. dakikada skoru 32-19’a taşıdı. Boyalı alandan skor üretmekte zorlanan Madrid temsilcisi, dış atışlarla oyuna tutunmak isterken ilk yarıyı 510 üçlük isabetiyle tamamlayan Anadolu Efes, soyunma odasına girilirken farkı çift hanelerde tutmayı başardı 46-36. İkinci yarıda Mirza Begic ve Jaycee Carroll ikilisiyle maça yeniden ortak olmak isteyen Real Madrid, bir ara farkı üç sayıya kadar indirse de Jordan Farmar ile sonuca giden temsilcimiz, final periyoduna 59-54’lük avantajla girdi. Son çeyrekte Jamon Gordon’un yaktığı kıvılcımı seyircisiyle birlikte çok iyi kullanan lacivert-beyazlılar, son 5 dakikaya girilirken skoru 69-64’e taşıdı. Bitime 14 saniye Mirotic’in üçlüğüyle farkı bir sayıya (73-72) indiren rakibi karşısında serbest atış çizgisinden hata yapmayan Anadolu Efes maçtan 74-72’lik skorla galip ayrıldı.

 

 

 

 

Bu sonuçla Real Madrid, Top 16’da ilk mağlubiyetini alırken, 7’de 7 yapıp Turkish Airlines Euroleague Top 16’da rekor kırma şansını kaçırdı. Anadolu Efes ise galibiyet serisini 6 maça çıkarmış oldu.