Ecevit’in ‘Şeytani hesaplar içerisindeydi’ dediği isim kim?

Ecevit’in ‘Şeytani hesaplar içerisindeydi’ dediği isim kim?
25 Mart 2018 11:22

Ecevit ailesini çok yakından tanıyan gazeteci Mehmet Çetingüleç, dikkat çeken bir röportaj verdi.

 

 

Hürriyet’ten İpek Özbey, Çetingüleç’le yeni kitabı, Ecevit’in Anıları: 12 Yıl Saklı Tutulan Veda Sohbetleri üzerine konuştu.

Ecevit, Kemal Derviş’e ne kadar kızgındı, 12 gün boyunca ona neden ulaşamadı? Koalisyonun çatlamasında Washington ne kadar etkili oldu? Aslında Ahmet Necdet Sezer’e de anayasa kitapçığı fırlatıldı mı? Ecevit kendisine aşık olan kadını odasına davet edip ne dedi?

Kitabınız okunduğunda Bülent Ecevit’in Kemal Derviş’e ne kadar kızgın olduğu daha iyi anlaşılıyor. Bu konuyu konuştuğunuzda size geçen his neydi?
– Ecevit’in Derviş’le ilgili hayal kırıklığı kitaba yansıyanın çok ötesindeydi. Bizzat kendisi istemişti gelmesini. Ancak Derviş, ‘ekonomiden sorumlu’ olduğu halde, ekonominin toparlanmaya başladığı bir dönemde ‘erken seçim’ istedi. ABD’ye gidip 12 gün boyunca Başbakan’ın telefonuna çıkmadı. Döndükten sonra Ecevit’le baş başa görüşerek istifa etmesinin yararlı olacağını söyleyecek kadar ileri gitti. Bu cüret Ecevit’i çok kızdırdı. Derviş’in partisini bölmede itici güç olduğunu görmüştü. İhanete uğradığını düşünüyordu.

 

Röportajın tamamını okumak için:

 

http://www.hurriyet.com.tr/kelebek/hurriyet-pazar/ecevitin-12-yil-sakli-tutulan-anilarindan-kemal-dervis-seytani-hesaplar-icerisindeydi-40782925