DSP’de Cumhur İttifakı istifaları!

DSP’de Cumhur İttifakı istifaları!
2 Mayıs 2021 09:02

DSP yöneticiliğinden istifa eden Nursel Kızılırmak, Genel Başkan’ın Cumhur İttifakı’na aleni desteğine tepki koyduklarını söyledi: “İlkelerimizin dışında hareket etmek istemiyoruz.”

 

 

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Bilensoy ile Genel Sekreter Kenan Üşenmez’in ardından Genel Başkan Önder Aksakal’a tepki gösteren Örgüt Kurulu Başkan Yardımcısı Nursel Kızılırmak da görevinden istifa ettiğini açıkladı.

 

 

‘CESARETİ OLAN BİRKAÇ ARKADAŞ TEPKİ KOYDUK’

 
Gazete Duvar’dan Müzeyyen Yüce’nin haberine göre DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın Cumhur İttifakı’na olan desteğinin “İttifaklar dışında kalmamız mümkün değil. AK Parti 2015’ten beri ulusalcı oldu. Biz de bu çizginin destekçisiyiz” sözleriyle aleni olmaya başladığına işaret eden Kızılırmak şunları söyledi: “Hemen akabinde eski Genel Başkanımız Masum Türker’in Merkez Bankası ile Ekonomi Bakanı’nın dahi açıklayamadığı 128 milyar dolarla ilgili, “Rezerv değil, dış borçtu” açıklamasına parti olarak cevap verilemeyince veya bizim dışımızda konuşmalar söz konusu olunca parti içinde ister istemez rahatsızlık söz konusu oldu. Aslında daha öncesinde de rahatsızlıklar vardı; ancak her şey bu kadar aleni olmaya başlayınca cesareti olan birkaç arkadaş olarak bu duruma tepki koyduk.”

 

 

‘ECEVİT’İN PARTİYİ EMANET ETTİĞİ DEMOKRATİK SOLCULAR…’

 
Görevinden istifa etse de DSP Parti Meclisi’nde mücadele etmeyi sürdüreceğini vurgulayan Kızılırmak, istifa gerekçesinde verdiği mesajın örgüt tarafından iyi algılandığını belirtti: “Ben görevimden istifa ederken Bülent Ecevit’in partiyi emanet ettiği demokratik solcuları, hem ülkesine hem de partisine sahip çıkmaya davet ettim. Örgütlere verdiğim bu mesaj karşılık buldu ve çok da doğru algılandı. Ben DSP’de siyaset yapmaya yerelde başladım. Daha önce Ankara İl Genel Meclisi, il encümenliği ve yönetimler bazında buraya kadar geldim. Alınacak bazı kararlar ve olaylara karşı tutumlar, partinin en yetkin organı olan Parti Meclisi’nden geçer. Öyle de olmalıdır ama olmadı.”

 

 

‘ÜÇ BEŞ ŞEY İÇİN İLKELERİMİZİN DIŞINDA HAREKET ETMEK İSTEMİYORUZ’

 
Nursel Kızılırmak, DSP’nin 2023 genel seçimleri öncesi vereceği “ittifak” kararının Parti Meclisi’nde görüşülmesi ve karara bağlanması gerektiğini belirtti ve şunları söyledi: “Biz seçim ittifakını Cumhur İttifakı ile değil de belki de tek başımıza ya da Demokratik Sol Parti’nin çatı parti olduğu üçüncü bir ittifak oluşturarak yapacağız. Biz parti olarak ülkeyi üç kez yönettik ve önümüz açık. Bizler Ecevit’in talebeleriyiz. Kendimize de çok güveniyoruz. Başka partinin vereceği üç beş şey için inançlarımızın ve ilkelerimizin dışında hareket etmek istemiyoruz. Ayrıca partideki hiçbir arkadaşımızı da mutsuz etmek istemiyoruz. Çünkü siyaset ilke ve doğrultu tutarlılığı gerektirir. Bizim rahatsızlığımıza neden olan konular Başkanlık Kurulu’nda da defalarca gündeme getirildi. Hatta genel başkanımız ile söylemi üzerinde de istişarede bulunduk; ancak bugün buradayız” şeklinde konuştu.