DSP lideri Türker: Anayasa referandumunda oyumuz HAYIR

DSP lideri Türker: Anayasa referandumunda oyumuz HAYIR
21 Mayıs 2013 16:53

Erzincan’da konuşan DSP Genel Başkanı Masum Türker, hükümetin Anayasa konusunu referanduma götürmesi halinde destek vermeyeceklerini belirterek, “Biz DSP olarak Anayasa’nın ‘evet’ oyu ile değil ‘hayır’ oyu ile çıkmasını sağlamak için köy köy belde belde gezeceğiz” dedi.

Havayolu ile İstanbul’dan Erzurum’a gelen ve oradan da karayolu ile Erzincan’a geçen DSP Genel Başkanı Masum Türker, il başkanlığındaki 9’uncu olağan il kongresine katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan DSP Genel Başkanı Masum Türker, hükümetin Anayasa’yı referanduma götürmesi halinde destek olmayacaklarını söyledi. Türker, “DSP olarak Anayasa’nın ‘evet’ oyu ile değil ‘hayır’ oyu ile çıkmasını sağlamak için köy köy, belde belde gezeceğiz. İktidar mı olacağız burada, hayır. Biz, her köyde, her beldede gördüğümüz bir kadınla kocasının oyunu alırsak başlangıçtır. Çünkü her şeyin bir ilk adımı vardır” diye konuştu.

Gelecek yıl üç seçim olacağını Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Amerika’dan açıkladığını anımsatan Masum Türker, olası seçimlerin Ağustos’ta yapılacağını belirtti. Seçimlerden birkaç ay önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün istifa edeceğini ileri süren Türker, böylelikle belediye, milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin birlikte gerçekleşeceğini iddia etti. Masum Türker şunları söyledi:

“Çünkü AKP iktidarı biliyor ki şu anda yapılacak bir seçim, referandum, AKP’ye karşı tepkiden dolayı başarısızlığa uğrayacaktır. Bunun üstünü kapatabilmek için bu üç seçimi, birlikte yapmayı düşünüyor. Nitekim bu düşüncesini ABD’de açıkladı. Ama bu yaptığı açıklamaya karşı partiler ‘tedbir almasın’ diye arkasından ‘referandum’ dediler başka bir şey dediler. Şu anda iktidar partisi referanduma gitmekten de korkuyor. Çünkü halk artık AKP’den bıkmış durumdadır. Her ne kadar sesini çıkarmıyorsa da baskı varsa durumu görüyor. “


İŞBİRLİĞİ YAPMAYACAĞIZ

DSP Genel Başkanı Masum Türker, seçimlerde hiçbir parti ile işbirliği yapmayacaklarını ifade ederek, “Geçtiğimiz dönemde olduğu gibi ‘Oylar bölünmesin CHP kazansın’ diye düşüncemiz yok. Her ilde, her ilçe, her belde de belediye başkanı, meclis üyesi olmak isteyenlere kapımız açıktır. Hele üç seçim bir arada olursa halkın arayış içinde olduğunu biliyoruz” dedi.