Dortmund taraftarı, Çarşı için Türkçe pankart açtı

Dortmund taraftarı, Çarşı için Türkçe pankart açtı
13 Eylül 2014 16:56

Borissia Dortmund’un ünlü ‘Sur’ tribünü Türkiye’de darbe iddiasıyla suçlanan Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı için pankart açtı.

 

 

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde rakiplerinden Borissia Dortmund, sahasında Freiburg’la oynadığı maçta “Sur” adıyla ünlenen meşhur tribün, darbe iddiasıyla suçlanan Beşiktaş’ın taraftar grubu ÇARŞI’ya destek verdi.

 

 

“ASLA PES ETMEYİN”

 

 

Bundesliga’da 4.hafta maçında Borissia Dortmund, kendi evinde Freiburg’u konuk ederken Alman taraftarlarının tribünde açtığı sürpriz pankart dikkat çekti. Türkiye’de darbe iddiasıyla suçlanan Beşiktaş’ın taraftar grubu ÇARŞI için pankart açtı. Açılan pankartta, “Asla pes etmeyin, Ultras için özgürlük, Türkiye de dahil” yazıları yer aldı.

 

 

MÜNİH MAÇINDA DA PANKART AÇILDI

 

 

Bayern Münih-Stuttgart maçında da Çarşı için pankartlar açıldı. Almanya’da yaşayan gurbetçi taraftarların açtığı pankartta, “Çarşı için adalet, ultralar omuz omuza. Her yer Taksim, her yer direniş” ifadeleri yer aldı.

 

 

DARBEDEN YARGILANACAKLAR

 

 

Çarşı Grubu liderlerinin de aralarında bulunduğu 35 kişi hakkında Gezi olaylarında “hükümeti yıkmaya teşebbüs” ettikleri iddiasıyla dava açıldı. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen sanıklar, “silahlı örgüt kurarak Türkiye’de Arap Baharı imajı oluşturarak hükümeti devirmeye çalışmak”la suçlandı. Taksim gezi parkı eylemlerine katılan Beşiktaş’ın ünlü taraftar grubu Çarşı’ya şok bir dava açıldı. Eylemler sonrası yapılan operasyonla gözaltına alınan Çarşı Grubu liderleri Numan Bülent Ergenç, Cem Yakışkan ve Halil İbrahim Erol’un da aralarında bulunduğu isimler tutuklanmış ancak daha sonra yapılan itirazlarla serbest bırakılmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yaklaşık 1 yıldır devam eden soruşturma geçtiğimiz günlerde tamamlandı ve gönderildiği mahkeme tarafından kabul edildi.