Dokunulmazlık tüm vekiller için kalksın

Dokunulmazlık tüm vekiller için kalksın
2 Aralık 2012 10:28

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Demokrasiler Çağında Uygarlık’ konulu Felsefe Sempozyumu’na katıldı.

 
Kılıçdaroğlu’na, CHP Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu ve Umut Oran eşlik etti. Kılıçdaroğlu, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, BDP’li milletvekillerinin Meclis’e gönderilen dokunulmazlık ile ilgili fezlekeleri konusunda, “Genel Kurula gelsin. Bizim arzumuz dokunulmazlık dosyası olan her milletvekilinin fezlekesinin gelmesi ve dokunulmazlığın kaldırılması. Eğer siz kızdığınız milletvekilinin dokunulmazlığını kaldırıp, kızmadığınızın kaldırmazsanız bu doğru değil. Bizim CHP olarak görüşümüz seçim yapılmasın, ayrımcılık yapılmasın. Dokunulmazlık kaldırılacaksa bütün vekiller için kaldırılsın. Ayrımcılık istemiyoruz” diye konuştu.
 
Kılıçdaroğlu, bazı gazetelerde yer alan “AKP’li bazı vekillerin dokunulmazlığın kaldırılması oylamasında red oyu verecek” yönündeki haberlere ilişkin ise “Ben de gazetelerden okudum. AKP’nin iç sorunu” diye yanıt verdi