Dokunulmazlık için uzlaşma sinyali

Dokunulmazlık için uzlaşma sinyali
15 Kasım 2012 13:09

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, dokunulmazlık konusunda, “AKP samimiyse dokunulmazlık düzenlemesi hemen yapılabilir” çağrısında bulundu.

Konuyla  ilgili yazılı bir açıklama yapan Kart, AKP’nin, Anayasa Uzlaşma Komisyonuna sunduğu “Yasama” bölümüyle ilgili taslak metinde dokunulmazlık konusuyla ilgili olarak, “…Seçimden önce veya sonra bir suç işlediği ileri sürülen milletvekili, Meclis’in kararı olmadıkça tutulamaz, sorguya çekilemez, tutuklanamaz ve yargılanamaz. Milletvekili hakkında seçimden önce veya sonra verilmiş bir ceza hükmünün yerine getirilmesi, milletvekilliğinin sona ermesine bırakılır ve milletvekilliği süresince dava ve ceza zamanaşımı işlemez. Dokunulmazlıkla ilgili Meclis kararları milletvekilliğine yeniden seçilme halinde de geçerliliğini korur…” şeklinde öneride bulunduğunu kaydetti.
 
Kart AKP’nin önerisinin son derece açık olduğuna dikkat çekerek, “CHP’nin önerisiyle temel unsurlar örtüşmektedir. AKP bu önerisinde siyaseten samimi ve tutarlı ise 8 milletvekilinin tutuklu olduğu da göz önüne alındığında, Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmalarına bağlı kalmadan konuyla ilgili olarak ivedi bir şekilde yasal ya da anayasal düzenleme yapılması mümkündür” dedi.