Doktorlar’dan Bozdağ’a:’ Sizinki canda doktorlarınki patlıcanmı? ‘

Doktorlar’dan Bozdağ’a:’ Sizinki canda doktorlarınki patlıcanmı? ‘
23 Ağustos 2013 18:32

İzmir Tabip Odası Başkanı Suat Kaptaner, yumruk yediği kişinin serbest bırakılmasına tepki gösteren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a, Biz 10 yıldır yumruk yiyoruz, bıçaklanıyoruz, Gaziantep’te öldürülüyoruz. Sizinki can da doktorların, sağlık çalışanlarının canı patlıcan mı İnsanda biraz insaf olur ya diye seslendi.
İzmir Tabip Odası Başkanı Suat Kaptaner, sağlık çalışanlarına yönelik şiddete dikkat çektiği basın toplantısında, Hükümet’in gereken önlemi almaması durumunda, hekimlere cop, kask ve biber gazı dağıtacaklarını söyledi. Kaptaner, hekime yönelik şiddetin arttığını vurgulayarak, 5 Ağustos’ta Iğdır’da dahiliye uzmanının kalabalık bir insan topluluğu tarafından dövüldüğünü, 12 Ağustos’ta Hakkari Yüksekova’da, kadın doğum uzmanının, yaklaşık 50 kişinin toplu saldırısına uğradığını, tedavisinin yoğun bakımda sürdüğünü; 13 Ağustos’ta Uşak’ta, çağrı üzerine evde hasta bakmak üzere giden 112 Acil doktorunun, bıçaklı saldırgan tarafından sokaklarda kovalandığını, öğretmen evine sığınarak canını kurtardığını, 14 Ağustos’ta İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nin sabaha karşı, eli bıçaklı, sopalı, baltalı saldırganlar tarafından basıldığını, 17 Ağustos’ta aynı hastanenin acil servisinde, bıçaklı saldırganın, hekimler başta bütün personeli kovaladığını, saldırganın cop, biber gazı, kelepçeyle durdurulabildiğini, 19 Ağustos’ta Antalya’da, 112 Acil hekimi ve acil tıp teknisyeninin, toplu olarak dövüldüğünü anlattı.

YEDİĞİMİZ DAYAK YANIMIZA KAR KALDI
Kaptaner, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın Nevşehi’in Hacıbektaş İlçesi’nde, kendisine yönelik yumruklu saldırının ardından, saldırganın serbest bırakılmasına tepki göstermesini eleştirerek, ‘Bize yapılan saldırılar karşısında herhangi bir tepki, yasal önlem, caydırıcı yaklaşım izlemediğiniz gibi başta Başbakan olmak üzere sürekli olarak hekimler aleyhine bıçak parasından tutun da ‘bunlara verdiğimiz paranın haddi hesabı yok gibi söylemleri ve demeçleri izliyoruz. Yediğimiz dayak yanımıza kar kaldı. Sadece İzmir’de son iki yılda hekimlere yönelik olarak 22 hakaret ve tehdit, 8 tokat ve yumruklama, 2 bıçak ve tornavida ile saldırı, 1 de silahlı saldırı gerçekleştirildi. Hepsi de gözaltında tutuldu ve serbest bırakıldı. Sağlıkta dönüşüm hekime şiddete dönüşmüş ama ne gam dedi.
TORBAYA HER ŞEY GİRDİ AMA ŞİDDETİ ÖNLEME GİRMEDİ
Suat Kaptaner, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı’nın hekime yönelik şiddeti önlemek amacıyla yapılması gereken yasal düzenlemenin Torba Yasa’ya yetiştirilemediği yönündeki açıklamasını hatırlatarak, O torbaya her şey girdi sadece hekime yönelik şiddeti caydıracak yasa maddesi giremediö dedi. Kaptaner, Bekir Bozdağ’ın yumruk yedikten sonra gösterdiği tepkiyi de eleştirerek, Biz 10 yıldır yumruk yiyoruz. Gaziantep’te öldürülüyoruz. Sizinki can da doktorların sağlık çalışanlarının canı patlıcan mı İnsanda biraz insaf olur ya. Televizyonlarda bu saldırgan eğilimleri tahrik edici konuşmalar yapılıyor. Siz saldırganları tahrik edenleri arıyorsanız Bakanlar Kurulu’na, bürokrasiye bakın. Savaşta bile dokunulmayan sağlık personeli dövülüyor, sövülüyor, bıçaklanıyor dedi.
SAĞLIK ÇALIŞANLARINA KASK, COP VE BİBER GAZI
Sağlıkta dönüşümün ambleminin kask, cop ve biber gazı olmasını öneren Kaptaner, hekime yönelik şiddeti caydıracak yasal düzenlemelerin yapılmaması durumunda, sağlık çalışanlarına, sağlık setlerinin yanı sıra cop, gaz ve biber gazı dağıtacaklarını belirterek, Ey arkadaşlar hekimler, kaskını tak, copunu al, biber gazını sık diyeceğiz. Hey orada kimse var mı diyoruz! Torba yasaya atmadığınız madde kalmadı ama şiddete karşı yasal değişiklikleri bir türlü o torbaya koyamadınız dedi.