‘Doktorlara karşı nefret söylemi suçunu işleyen Cumhurbaşkanlığı danışmanı Mariam Kavakçı, uyarılmayacak mı?’

‘Doktorlara karşı nefret söylemi suçunu işleyen Cumhurbaşkanlığı danışmanı Mariam Kavakçı, uyarılmayacak mı?’
13 Temmuz 2022 08:50

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, gittiği bir cenaze namazında müftünün propaganda yaptığını belirterek, “Güya ülkenin dış güçlerle mücadelesine destek vermeyen vatan hainlerine beddua etmeye başladı. Allah “onlar”ı şöyle kahretsin, böyle perişan etsin diye ilendi durdu. İktidar dilinde “onlar”, bütün siyasi muhalefet. İlaveten, iktidara yanlışını söyleyen herkes.

 

 

Ve onlardan cenaze başında kafi miktarda vardı. Bu şuursuzluğa, diş sıkıp katlanmak zorunda kaldılar. Ne cenazeye saygı duydu propagandist müftü, ne sevdiklerini toprağa veren yakınlarının acısına. Ne de duaya hürmet etti. Aklı fikri siyasetteydi. Dinle diyanetle alakası, siyasete alet ettiği kadar…” diye yazdı.
Konya’da Kardiyoloji uzmanı Ekrem Karakaya’nın görev başında katledilmesinin ardından sağlık çalışanlarının grev kararları için imam, “Bugün grevdeyiz’. Öldürmez misin sen, dövmez misin, sövmez misin?” diyen Ahmet Gür’e işaret eden Beki, “İmam hatipli Dr. Ekrem Karakaya’nın öldürülmesine tepki olarak, meslektaşları ayağa kalkmıştı. “İçkilerine laf ettirmeyen doktor arkadaşlar, masum hastaları mağdur ederek şiddeti protesto etmeye karar vermişler” diye bile hedefleştirildiler.

 

 

Açık nefret söylemiydi. Instagram’ında fütursuzca işleyen kişi ise Cumhurbaşkanlığı danışmanı Mariam Kavakçı. Uyarılmayacak mı?” sorusunu yöneltti.

Yazının tamamı için tıklayın…