DMO, 20 milyon test kiti ihalesini ertelemişti! CHP’li Emir: Niye son anda iptal edildiği ortaya çıktı!

DMO, 20 milyon test kiti ihalesini ertelemişti! CHP’li Emir: Niye son anda iptal edildiği ortaya çıktı!
22 Eylül 2021 16:35

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Devlet Malzeme Ofisi’nin (DMO) 20 milyon SARS COV-2 varyant tespit kiti alımı için 9 Eylül’de açtığı ihaleyi son teklif verme gününe bir gün kala iptal ettiğini duyurmuştu.

 

 

Emir sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada test kiti ihalesiniin iptal sebebinin ortaya çıktığını belirtti.

 

 

CHP Ankara milletvekili Murat Emir DMO’nun Sağlık Bakanlığı için 9 Eylül’de açtığı 20’şer milyon adet SARS COV-2 Varyant RT-qPCR Tespit Kiti ve Viral Nükleik Asit Ekstrakte Edici ve Koruyucu Taşıma Sıvısı ihalesini iptal ettiğini açıklamıştı.

İhale için son teklif verme günü 22 Eylül’dü. DMO’nun iptal kararını paylaşan Emir, “DMO 20 milyon PCR test kiti ihalesini son anda erteledi. Pandeminin başında 4 kat fiyata kit sattığını ortaya çıkardığımız, bakanlığın asla vazgeçemediği biricik firma tedariğe devam edecek. İhale niye ertelendi? Kimi bekliyor? Bakandan açıklama bekliyoruz” ifadesini kullanmıştı.

 

 

Murat Emir bugün yaptığı açıklamada “DMO’nun test kiti ihalesini niye son anda iptal ettiği ortaya çıktı! Yeni şartnamede haftada 2 milyon teslim şartı var, mutasyon bakma zorunluluğu ise kaldırılmış. Yine bir firma tarif ediliyor.Birilerini zengin etmek için mutasyon bakmayan kit alan SB halk sağlığı suçu işliyor” açıklamasını yaptı.