Direnişi konuşan öğretmenlere ceza kesildi!

Direnişi konuşan öğretmenlere ceza kesildi!
22 Aralık 2013 11:42

Gezi direnişini gündeme getiren öğretmenlerin maaşı kesildi.

 

Gezi Parkı direnişini sınıfta gündeme getiren öğretmene ‘ima yoluyla öğrencileri direnişe özendirdiği’ ve Gezi olaylarına davet ettiği gerekçesiyle ‘maaş kesme’ cezası verildi.

 

İstanbul Bağcılar’da bir öğretmen 2. sınıf öğrencilerini ima yoluyla dolaylı yoldan Gezi direnişine davet ettiği gerekçesiyle maaş kesim cezası aldı. Bağcılar Nevin Mehmet Bilginer İlkokulu öğretmeni, görev yaptığı 2. sınıf öğrencilerine Gezi direnişini anlattığı için 15 Kasım günü hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma neticesinde öğretmenin yaptığı savunma ‘yeterli görülmedi’ denilerek ceza kesildi.

 

GEZİ’Yİ SINIFTA GÜNDEME GETİRME

 

Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz imzasıyla, öğretmene tebliğ edilen ceza da, “04-05 Haziran 2013 tarihlerinde Taksim Meydanı’ndaki olayları sınıfta gündeme getirdiğiniz, olayların içerisinde olduğunuzu belirterek öğrencileri bu olaylara taraf olmaya özendirdiğiniz, okul dışında yaptığınız bu davranışınız demokratik bir tepki olarak algılanmakta ise de öğrencilere yaptığınız davranışları benimseterek ve özendirerek zimnen (dolaylı yol) davet etmenizin mesleki açıdan etik bir davranış olarak kabul görmediği” iddialar ile ilgili vermiş olduğunuz bila tarihli savunmanız incelenmiş olup, yeterli görülmemiştir. Bu nedenle fiilinizin tam karşılığı kanunda bulunmadığından devlet memurları kanunu uyarınca ‘1/30 oranında aylıktan kesme’ cezası ile tecziye edildiniz. Bilgilerinizi ve bundan böyle görevinizde daha dikkatli olmanızı rica ederim” ifadelerine yer verildi.

 

Kaynak: Birgün