Dilek Akagün Yılmaz'dan Pekünlü açıklaması

Dilek Akagün Yılmaz'dan Pekünlü açıklaması
16 Eylül 2012 16:39

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Ege Üniversitesi eski öğretim görevlisi Prof.Dr.Esat Rennan Pekünlü’nün aldığı ceza ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Pekünlü’nün aldığı cezayı utanç verici bulduğunu belirten Yılmaz’ın basın açıklaması şöyle;

Hukuksuzluğun  her gün karşımıza çıktığı bugünlerde, Ege Üniversitesi eski öğretim görevlisi Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü’nün , ‘Eğitim öğretim hakkı engellemek’ suçundan aldığı 2 yıl 1 ay hapis cezası hukuk adına utanç vericidir.
 
AKP zulmünün her gün başka bir aydınımızı vurduğu son yıllarda bir hedef de sayın Pekünlü olmuştur. Hakkında ‘Eğitim öğretim hakkını engellemek, özel hayatın gizliliği, kamu görevinin sağladığı yetkiyi kötüye kullanmak ve manevi işkence’ gibi suçlamalarla dava açılan Prof. Dr. Pekünlü  maalesef AKP iktidarının diğer bir kurbanıdır. Bir öğrenciyi türbanla okula girdiği için uyaran Prof. Dr. Pekünlü , kişisel fikirlerini değil , hukukun istediğini yerine getirdiği için bu cezayı almıştır.
 
Hukukun gereğini yerine getirdiği için cezalandırılan Sayın Pekünlü, yine AKP hukuku tarafından hapse atılmak isteniyor. Bugünkü Anayasa’nın getirdikleri ve AİHM’in bu konuda verdiği karar ortadayken bu cezanın verilmesi büyük bir yanlıştır.
 
Y.Ö.K.  Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın, türbanlı öğrencileri derse almak üzere  üniversitelere gönderdiği genelge, Anayasa ve AİHM  kararlarına aykırıdır. Hiçbir kuvvet ve yetki, yasaların üzerinde değildir. Şimdi ise Sayın Pekünlü  ,Yusuf Ziya Özcan’ın genelgesine değil de, Anayasa ve AİHM kararına  uyduğu için yargılanıyor.  Ancak burada dikkat edilmesi gereken en temel nokta, yargılananın  Pekünlü hocayla beraber Laiklik olduğudur. Demokrasinin, özgürlüklerin ve inanç özgürlüğünün güvencesi olan Laiklik  AKP  zihniyetinin en büyük düşmanıdır. AKP zihniyetinin yapmak istediği ;laiklik ilkesinin içini boşaltarak siyasal bir simge olan türbanı ortaokullara kadar indirmek ve kamuda da serbest hale getirmektir.Aynı zamanda da  yapmak istedikleri yeni  Anayasa’da  devlet düzenini din kurallarına dayandırma  ve siyasi çıkarlar için kullanma yasağını  ortadan kaldırmak istemektedirler.Halkımız bu gerçeğin farkına varmalıdır.   
 
Görüştüğümüz Pekünlü hocanın avukatı sayın Murat Ünlü, yargı kararının henüz kesinleşmediğini ve temyize gittiklerini açıkladı. Bizler de bu davanın takipçileri olarak laikliğin yargılanmasına müsaade etmeyecek ve hukuku uyguladığı için cezalandırılmak istenen Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü’yü yalnız bırakmayacağız.