‘DHMİ, 2 yıldan bu yana 250 kadar torpilli yandaşı ‘Görevde Yükselme Sınavı’ ile gelinebilecek kadrolara hülle yoluyla atıyor’

‘DHMİ, 2 yıldan bu yana 250 kadar torpilli yandaşı ‘Görevde Yükselme Sınavı’ ile gelinebilecek kadrolara hülle yoluyla atıyor’
24 Ocak 2023 10:09

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, “Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) iki yıldan bu yana 250 kadar torpilli yandaşı ‘Görevde Yükselme Sınavı’ ile gelinebilecek kadrolara hülle yoluyla atıyor” dedi.

 

 

Saymaz, “Torpilli yandaşların terfisi yargı tarafından iptal ediliyor. Fakat sanmayın ki DHMİ, yargı kararını uyguluyor. Torpilli yandaşlar müdür yardımcılıklarına atanıyor. DHMİ, kadrolaşma için Personel Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği’ndeki boşluğu istismar ediyor” diye yazdı.

Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Havacılık Şubesi Hukuk Sekreteri Osman Karaman’ın 25 atamayı yargıya taşıdığını belirten Saymaz, ” Onlardan biri, Ş.M.” diyerek şunları anlattı:

“Esenboğa Havalimanı’nda koruma ve güvenlik görevlisi olarak çalışan Ş.M., Milas-Bodrum Havalimanı’nda başmüdür yardımcılığına terfi etti. Altı gün sonra Koruma ve Güvenlik Şube Müdürü yapıldı. BTS, Diyarbakır 2. İdare Mahkemesi’nde iptal davası açtı. Mahkeme 30 Kasım 2022’de tayini iptal etti. Ancak DHMİ yargı kararını takmadı ve Ş.M.’yi Esenboğa’ya Nöbetçi Şube Müdürü olarak atadı.

Esenboğa’da şube müdürü eksikliği mi var? Aksine 5 şube müdürü, 9 şube müdür yardımcısı, 30 uzman, 29 başuzman, 15 araştırmacı ve 27 de müşavir kızağa çekilmiş durumda maaş almaya devam ediyor. Bu bankamatik müdürlerinden bazıların işe gelmemesine bile göz yumuluyor.”

 

Yazının tamamını okumak için tıklayın.