Devrim şehidi Kubilay, yurdun dört bir yanında anıldı

Devrim şehidi Kubilay, yurdun dört bir yanında anıldı
24 Aralık 2012 00:28

İZMİR’in Menemen İlçesi’nde 82 yıl önce yobazlar tarafından katledilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, yurdun dört bir yanında anıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı İzmir’deki törene İzmir Valisi Cahit Kıraç’ın bu yıl da katılmaması, protestoya neden oldu. Vatandaşlar ‘Vali istifa’ sloganları attı.
 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yöneticilerinin yanı sıra yüzlerce vatandaş, Menemen Belediyesi Bandosu eşliğinde, Menemen Tren Garı’ndan başlayan, ‘Demokrasi ve Laiklik Yürüyüşü’ne, yakalarına Kubilay’ın resmini takarak katıldı.

Yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki Yıldıztepe Şehitliği’ne kadar yapılan yürüyüşte, üzerinde ‘Türkiye Cumhuriyeti, şeyhler, müritler, dervişler ülkesi olamaz’, ‘Devrim şehitleri ölümsüzdür’ yazılı pankartlar açıldı. Yürüyüşe katılanlardan eşi Kıbrıs gazisi olan 60 yaşındaki Zuhal Akgül elinde Türk bayrağı, 13 yaşındaki Özge Uzun da Atatürk posteri ile yürüdü.
 
2007 yılı Mart ayında İzmir Valiliği’ne atanan M. Cahit Kıraç’ın önceki yıllarda olduğu gibi yine törene katılmadı.
 

Zonguldak’taki törende ADD Zonguldak Şube Başkanı Şükran Karahasan, Asteğmen Kubilay’ı
unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını belirterek, “Aydınlığa,
cumhuriyete, düşman kafaların yarattığı karşı devrim hararetini
hazırlayanlar her zaman olduğu gibi eğitimsiz halkın dini saf
duygularını ‘Din elden gidiyor’ sloganı ile kendi çıkarları
doğrultusunda çarpıtarak ayaklanmışlar ve Kubilay’ın başını keserek
isteklerine ulaşabileceklerini zannetmişlerdir”
dedi.

KAYSERİ’de Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, Devrim Şehidi Kubilay’ı anmak amacıyla eylem yaparken, basın açıklamasında “Kubilay’ın ölüm yıldönümü bizim için yas değil, gericiliğe ve karanlığa karşı onun kararlılığıyla mücadele etme günüdür” denildi.

TGB üyeleri, Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelerek Devrim Şehidi Kubilay’ı şehit edilişinin 82’inci yılında andı. TGB’liler, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’, ‘Gericiliğin üzerine yürüyoruz’, ‘Atatürk gençliği görev başında’, ‘Karanlığa geçit yok’ sloganlarıyla Sivas Caddesi’nden, Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü.