Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nde şoför olarak çalışan personel, sınavsız şef yapıldı!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nde şoför olarak çalışan personel, sınavsız şef yapıldı!
7 Aralık 2022 10:01

Kayseri Havalimanı Müdürlüğü’nde şoför olarak çalışan bir kişi, şef kadrosuna sınavsız girdi. Karar yargıdan döndü.

 

 

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ndeki (DHMİ) “hülle” atamalara karşı açtığı davalarda, mahkemelerden iptal kararları çıkmaya başladığını duyurdu. BTS, DHMİ’deki atamaları yargıya taşımıştı. Sendika, üyelerinin açtığı bir davada karar çıktığını bildirdi.

 
Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre, Kayseri Havalimanı Müdürlüğü’nde yardımcı hizmetler sınıfında şoför olarak görev yapan personel, önce Malatya Havalimanı Müdürlüğü’ne müdür yardımcısı olarak atandı. Bu karar yargıdan döndü. BTS’nin paylaştığı kararda şöyle denildi:

“Şoför kadrosunda görev yapan kişinin önce görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına tabi olmayan havalimanı müdür yardımcısı kadrosuna atanması, bu kişinin söz konusu görevi fiilen yürütmeden üç gün sonra alt görev olarak eski görev yerine görevde yükselme sınavına tabi olan şef kadrosuna atandığı, benzer şekilde başka kişiler için de aynı atama işlemlerinin yapıldığı, kurum içerisinde görevde yükselme sınavını bekleyen, bu sınavlara hazırlanan kişilerin olacağı dikkate alındığında, dava konusu işlemde, kamu yararına, hizmet gereklerine ve hukuka uyarlık bulunmamıştır.”