‘Deprem için kullanılacak helikoptere rant gözüyle bakan anlayış, İstanbul’u depremden nasıl koruyacak’

‘Deprem için kullanılacak helikoptere rant gözüyle bakan anlayış, İstanbul’u depremden nasıl koruyacak’
7 Mart 2024 08:29

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, İstanbul seçimlerinin ana gündeminin deprem olduğunu belirterek, “İBB raporlarına göre, 7.5 büyüklüğündeki bir depremde, İstanbul’da 91 bin bina ağır veya çok ağır hasar, 167 bin bina orta hasar alacak. Üstelik yıkım sadece binalarda olmayacak. Altyapısıyla, yollarıyla İstanbul büyük bir çöküş yaşayacak. Sokaklar ulaşılmaz hale gelecek. İşte böyle bir durumda havadan ulaşım hayati hale gelecek. Yardım ekipleri, enkaz kaldırmak için aletler, gıda ve lojistik, tıbbi personel, yaralılar havayoluyla taşınmak zorunda kalacak” diye yazdı.

 

Fotoğraf: Reuters/ Murad Sezer

Eski İBB Başkanı Bedrettin Dalan’ın belediyeye 2 helikopter kazandırdığını ancak 2019 belediye seçimlerine yaklaşan günlerde ikisinin de satıldığını kaydeden Terkoğlu, “İstanbul depremi beklerken, İBB’nin elindeki hepi topu iki hava aracı, AKP’li yönetim tarafından, seçimlere aylar kala, “tanıdık” bir şirkete satıldı. Yetmedi, şirketi tanıyan Ulaştırma Bakanı İBB adayı olup kaybetti. Şimdi aynı partinin adayı Murat Kurum, depremi ciddiye aldıklarını söyleyip 650 bin konut yapacaklarından bahsediyor.

 

Belediyenin deprem için kullanacağı helikopterine bile rant gözüyle bakan bir anlayış, depremden İstanbul’u nasıl koruyacak merak ediyorum…” ifadelerini kullandı.

 

Yazının tamamı için tıklayın…