Demirtaş: Önümüzdeki hafta Kılıçdaroğlu ile görüşeceğiz

Demirtaş: Önümüzdeki hafta Kılıçdaroğlu ile görüşeceğiz
31 Temmuz 2015 10:43

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP lider Kemal Kılıçdaroğlu ile beklenen görüşmesinin önümüzdeki hafta yapılacağını söyledi. Demirtaş, “Demokratik yollardan direneceğiz, ülkemizi barışa ulaştıracağız” dedi.

 

 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, son dönemde yaşananlarla ilgili olarak önümüzdeki hafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ’yla bir araya geleceklerini söyledi.

 

 

Farklı illerden meslek odaları ve birliklerinin başkanlarıyla bir araya gelen Demirtaş, toplantı öncesi bir açıklama yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

 

Bir gazetecinin, “Kılıçdaroğlu ile görüşebileceğinizi söylemiştiniz bu konuda bir gelişme var mı” sorusu üzerine Demirtaş, “Evet, kısmet olursa önümüzdeki hafta görüşeceğiz. Siyasiler böyle zamanlarda görüşüp konuşmayacaksa hiçbir zaman görüşmesin. Sayın Davutoğlu, Sayın Bahçeli de dahil; bizi yok sayanlar ve hiçleştirenler de dahil olmak üzere herkese kapımız açıktır. Biz de barış için her kapıya gideriz” dedi.

 

 

Demirtaş’ın sözlerinden öne çıkan bazı noktalar şöyle:

 

 

“Bölgedeki araç yakma olaylarını kesinlikle tasvip etmiyoruz. Derhal, mazeretsiz bir şekilde durdurulması gerekir.

Ellerin tetikten çekilerek masaya geçilmesi lazım. Konuşmak küçültücü bir şey değildir. Devlet için küçültücü bir şey değildir. PKK için onur kırıcı bir şey değildir. ‘Teslim ol’ demek yerine masaya davet etmek gerekir.

Barış sözümüz var, halklara karşı mahcup olmamak istiyoruz. ‘Her şeye rağmen siyaset kanalları açıktır’ mesajı verilmesi gerekir.

‘Tek başıma iktidar olana kadar ülkeyi seçimden seçime götürürüm’ demekle olmaz. 7 Haziran sonuçlarının tanınmasını istiyoruz.

Silaha dönüş bir seçenek olarak düşünülmemelidir. Demokratik yollardan direneceğiz, ülkemizi barışa ulaştıracağız.

Barış önünde engel olduğumuza inansak, biz çekilelim. Biz barış için canımızı vermeye hazırız, ne koltuğu?”