Delege emir kulu değil

Delege emir kulu değil
5 Mayıs 2012 10:12

ALİ Özcan, geçen yılki milletvekili seçimlerinde örgütün talebi üzerine aday olmuş, ancak 4 bin oyla kaybetmişti.

ALİ Özcan, geçen yılki milletvekili seçimlerinde örgütün talebi üzerine aday olmuş, ancak 4 bin oyla kaybetmişti.

 

 

Elazığ’da 1980’den beri milletvekili çıkaramıyor CHP… Özcan, iddialı bir kampanya yürüttü ancak bütün güçler karşısında cephe oluşturdular; dinci gruplardan AKP’ye, MHP’den DYP’ye (Mehmet Ağar’ın) kadar… Kampanyayı izlerken muhafazakâr bir gazeteci “Yalçın Bey, Mehmet Bey’in seçilmesini o kadar istiyoruz ki… AKP milletvekilleri Ankara’dan geldiklerinde doğruca tarikat ve cemaat temsilcileriyle görüşüyorlar; cuma namazına gidiyorlar; bir şey konuşamıyorsunuz, korkuyorlar; sosyal bir yanları yok… Kentimize çok şey kazandıracağını umuyoruz” demişlerdi.
Ama Mehmet Ağar’ın yakını olmasına karşın, iki TV kanalına çıkan Ağar, AKP’yi başarılı bulduğunu ve Başbakan Erdoğan’a oy verilmesi gerektiğini söyledi; ertesi gün Başbakan Elazığ’a geldi, “5 milletvekili istiyorum” dedi.

Özcan’ın, Ağar’a da sert eleştiriler yönelttiği hatırlanıyor.

İTÜ mezunu olup, SODEP ve SHP’nin kuruluşunda önemli katkıları olduğu bilinen Özcan, ünlü bir karayolları müteahhidi… İstanbul İl Başkanı olarak tecrübesi ile ‘abiliğe’ aday. Delegelerle yemeklerde bir araya gelerek konuşan Özcan “Kiracılarla ev sahipleri arasında bir sıkıntı var” diyor.

- Ya buyrukla ya da demokrasi ile, ya aşağıdan ya yukarıdan hükmedilerek mi particilik yapacağız?
- Tepeden gösterilip, işaretle il başkanı olunmaz. Asıl il başkanı, genel merkezin talimatıyla değil, örgütün emriyle olması gerekir.

- Parti içinde kavgayı, gürültüyü sona erdirecek bir yönetim oluşturmamız gerekiyor.
- Artık Anadolu’yu İstanbul temsil ediyor, İstanbul’un neredeyse % 80’ini göçmenler oluşturuyor.
- El altından iş çevirenleri sevmem, ama günah işleyeni affederim.
Önümüzdeki hafta yapılacak İstanbul il kongresine Prof. Semih Eryıldız ve Dr. Bülent Kerimoğlu da aday olduklarını açıkladılar.