Değişimciler: İmzanın üstünde oy alırız

Değişimciler: İmzanın üstünde oy alırız
20 Ekim 2023 10:10

CHP’deki değişimciler, İstanbul İl Kongresi’ni kazanmanın moral üstünlüğüyle kurultaya gidiyor.

 

 

 

İstanbul’un 196 kurultay delegesi olduğuna dikkat çeken değişimciler, son bir haftada yapılan il kongrelerinin çoğunu da değişimcilerin kazandığına işaret ediyor.

İstanbul’un bir Türkiye mozaiği olduğu, dolayısıyla her yerinden seçilmiş delegeler olduğu ve bunların kendi çevrelerin de etkileyeceği düşünülüyor.

Şu andaki tabloyu, “başa baş ve hatta değişimciler biraz daha önde” olarak nitelendiren değişimciler, bazı belediye başkanları veya aday olmak isteyenlerin, Kılıçdaroğlu için imza verebileceğini ancak, kurultayda farklı yönde oy kullanabileceklerini savunuyor.

O nedenle Kurultay’da Özel’e adaylık için verilen imzadan çok daha fazla oy çıkabileceği hesabı yapılıyor.

 

Bazı belediye başkanlarının kendisine, “Genel merkeze imza vereceğiz ama oyumu biliyorsunuz” dediğini belirten Özel ekibinden bir milletvekili, BBC Türkçe’ye şu değerlendirmeyi yaptı:

 

“Bu kurultay, yerel seçimden önce yapılmamış olsaydı, bizim durumumuz çok daha ileride olurdu. Ama mesela bazı belediye başkanları konumlarını kaybetmek istemiyor ve  genel merkez lehine imza verebiliyorlar.

 

“Evet, imza toplarlar ama bu kurultay sonuçlarına ilişkin bir gösterge olmaz. Hem doğal delege hem de seçilmiş delege açısından bakıldığında kafa kafaya, hatta bir miktar değişimden yana bir tablo var. İstanbul’da 196 delegenin tümü değişimci değil, ama Ankara’daki 76 delegenin tümünün de genel merkezci olmadığı unutulmamalı.”