Davutoğlu: Biz adayımızı açıkladık; Beştepe ve MHP’de panik

Davutoğlu: Biz adayımızı açıkladık; Beştepe ve MHP’de panik
14 Mart 2023 13:18

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu katıldığı KRT canlı yayınında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, Cumhur İttifakı’nın paniğe kapıldığını söyledi.

 
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, KRT TV’de yayınlanan ‘Bir Başka Açı’ programında Selen Yalaz’a konuk oldu.

Ahmet Davutoğlu’nun açıklamaları şöyle:

 

 

Biz adayımızı açıkladık; Beştepe ve MHP’de panik

 
Ne zamanki Cumhurbaşkanı 6 Mart’ta seçimi ilan etti, ondan sonra biz Altılı Masa’nın adayını ilan ettik; o zaman Beştepe’de bir panik, MHP’de bir panik…

Cumhur İttifakı 2018’den bu yana 2 ana aktör etrafında şekilleniyor: AKP ve MHP demiyorum, Erdoğan ve Bahçeli. AK Parti diyebilmem için MYK’sının gelişmelerden haberdar olması lazım, MHP’nin kurullarının haberdar olması lazım. Hiçbirinin haberi yok.

 

 

Beştepe’de AK Parti Genel Merkezi devre dışı

 
Erdoğan ve Bahçeli’nin kurullarında ne geçtiğini kendileri dahi bilmiyor.

 

 

Destici milletvekili oldu, ama sürecin neresinde belli değil.

 
İlişkilerin en tanımlanamaz olanı Vatan Partisi ve Perinçek… Perinçek her yerde ‘Ülkeyi biz yönetiyoruz’ diyor. Gerçekten de Beştepe’de Perinçek’in doğrudan adamları var. AK Partililere seslenerek söylüyorum: Sizin oylarınız üzerinden Beştepe’de Perinçek hakimiyeti var; eski arkadaşlarıyla, dogmatik görüşleriyle… AK Parti Genel Merkezi devre dışı.