Cumhur İttifakı’na MHP’li seçmen şoku!

Cumhur İttifakı’na MHP’li seçmen şoku!
29 Mart 2019 13:14

Erdoğan-Bahçeli ikilisinin “beka” söylemi bırakın muhalefeti çözmeyi, AKP’li seçmenin kayda değer bir bölümünü sandığa gitmeye ikna edemedi

 

 

 

Yerel seçimlere saatler kaldı. Kamuoyu araştırmaları birçok il ve ilçede hiç beklenmedik şekilde seçimlerin iki cephe içinde bıçak sırtı olduğunu gösteriyor. Birgün’den Yaşar Aydın’ın haberine göre; son iki seçimde AKP-MHP bloğunun yüzde 60’ların üzerine çıktığı yerlerde bile durum çok farklı değil. Gözle görülür bir çözülme var. Erdoğan-Bahçeli ikilisi AKP’li seçmenin kayda değer bir bölümünü sandığa gitmeye ikna edemedi.

 

 

KONSOLİDE OLALIM DERKEN

 

 

Erdoğan ve Bahçeli 2018 Ekim ayında “Cumhur İttifakı devam edecek ama seçimlere ayrı partiler olarak gireceğiz” dediklerinde karşılarında bir blok oluşmamıştı. Sonra ilk kamuoyu anketleri ve CHP-İyi Parti yakınlaşması ile panik halinde biraz da zorlama bir seçim ittifakı kuruldu. 51 ilde adayları tekleştirmekle birlikte 30 ilde iki parti ayrı olarak seçime girdi. Üstelik bu illerin önemli bir bölümünde birbirlerine rakip olmuşlardı. Bahçeli zoraki seçim birlikteliğinin yapışkanını da bulduğunu düşündü. Ülkenin bekası üzerinden siyaset kurulacak ve AKP-MHP tabanı diğer tüm sorunları unutacaktı.

Ama işler istenilen gibi olmadı. Tüm medya organları, devlet olanakları ve Türkiye siyasetinin gördüğü en saldırgan seçim siyasetine rağmen iki partinin seçmenleri ortak bir ruh halinde birleşemedi. İlk ayak diretenler de MHP’liler oldu.

 

 

MHP SEÇMENİ NEDEN HAYIR DEDİ

 

 

Bahçeli’nin tüm çağrılarına rağmen MHP’li seçmen kendi adayının olmadığı yerlerde hala çok isteksiz. Ekonomik krizi ayrı değerlendirmek üzere isteksizliğe yol açan nedenleri şöyle sıralamak mümkün.