Irak'ta Cuma namazı sonrası grup toplantısı misali görüntüler

Irak'ta Cuma namazı sonrası grup toplantısı misali görüntüler
23 Şubat 2013 00:49

Kerkük’teki festivaller meydanında bir araya gelen yüzlerce vatandaş ortak Cuma namazı kıldı ardından gösteri düzenlendi.

 

 

 

Cuma hutbesinde göstericilerin istekleri yinelendi. Cuma namazının ardından “Ya Irak Ya Maliki Cuması” adı altında gösteriler düzenlenendi. Gösteriye Kerkük’teki din adamları ve yüzlerce vatandaş katıldı. Göstericiler ülkenin farklı illerinde yapılan gösterilerde dile getirilen taleplere destek verdiklerini bildirdiler.

 

 

 

Ortak Cuma namazı hatibi şeyh Mahmut Hasan El Tuma hükümetin göstericiler tarafından sunulan taleplere acilen yanıt vermemesi durumunda durumun daha karışık bir hal alabileceğini söyledi. Gösteriye katılanlar suçsuz tutukluların serbest bırakılması, terörle ilgili 4’üncü maddesinin iptal edilmesi ile adalet ve soruşturma kanunun yok edilmesini istediler.göstericiler hükümetin artık uyguladığı politikada değişikliğe gitmesini de istediler.
Gösteriye katılan din adamları ile vatandaşlar DHA’ya istekleri yerine getirilene kadar gösterilerin devam edeceğini belirterek gösterilerin Bağdat’a taşınacağını söylediler.

 

TUZHURMATU

 

 

 

Selahaddin ilinin Tuzhurmatu ilçesine bağlı Yengice nahiyesinde de gösteri düzenlendi. Bir araya gelen din adamları ile vatandaşlar ortak Cuma namazı kıldı ardından düzenlenen gösteriye katıldı.

 

MUSUL

 

 

 

Musul’da “Geliyoruz Bağdat” Cumasına binlerce katıldı. Musul’daki El Ahrar Meydanında bir araya gelen göstericiler hükükümeti protesto ettiler.gösteriye Musul’un bir çok bölgesinden aşiretler katıldı.gösterinin yapıldığı El Ahrar Meydanına akın eden vatandaşlar birlikte Cuma namazı kıldı, ardından düzenlenen gösteriye katıldı.

 

BAĞDAT

 

Başkent Bağdat’taki gösterilerin adresi haline gelen El Azamiye bölgesindeki Ebu Hanife camiinden yükselen sesler hükümetin eleştirilmesi yönünde idi. Ortak Cuma namazında bir araya gelen Bağdat’lılar daha sonra düzenlenen gösteriye katılarak isteklerini dile getirdiler. Din adamları isteklerin yerine getirilmesini çalışmayan hükümeti eleştirdiler.Gösteride bir araya gelen yüzlerce kişi, Bağdat yönetimini protesto etti.