Çocuklar için yürüdüler

Çocuklar için yürüdüler
2 Nisan 2016 08:45

Uşak’ta çeşitli sivil toplum örgütleri ve siyasi parti üyeleri, Türkiye’de son günlerde sıkça yaşanan çocuklara karşı yapılan cinsel istismar ve taciz olaylarını yaptıkları yürüyüşle protesto etti.

 

 

 

 

Uşak Belediyesi önünde toplanan CHP, KESK, Eğitim Sen ve Haziran Hareketi üyesi yaklaşık 700 kişi, ellerinde dövizler ve pankartlarla sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na yürüdü. Grup adına basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Uşak Şubesi Kadın Sekreteri İsyan Can, Türkiye’nin çeşitli illerinden çocuklara karşı her gün yeni bir cinsel taciz ve istismar haberleri geldiğine dikkat çekti.

 

Türkiye’de kamu denetiminden uzak dini vakıflar ve kuruluşlar aracılığı ile eğitim adı altında yapılan faaliyetlerin sonuçlarının can yaktığını dile getiren Can, “Diyarbakır’da kaçak Kuran Kursu’nda çıkan, 6 çocuğun yaşamına mal olan yangından sonra Karaman, Aydın, Osmaniye ve Uşak’ta yaşanan cinsel istismar vakaları, gönüllülük adı altında dini eğitim veren kurum ve kuruluşlarla ilgili kamu denetimine ne kadar ihtiyaç olduğunu göstermektedir” dedi.

 

‘YARGI KARARLARI İSTİSMARCILAR KADAR ZARAR VERİYOR’

 

Yargı kararları ve uygulamalarının istismara uğrayan çocuklara, istismarcılar kadar zarar verdiği ifade eden İsyan Can, “Bu konuda birçok olay örtbas edilmekte, cinsel istismar suçu işleyen sanıklar adeta yargı kararları ile korunmaktadır. Yetmezmiş gibi Diyanet, verdiği fetvalarla çocuk istismarı konusunda erkek egemen düzenin çürümüşlüğünü ortaya koymayı görev edinmiş haldedir” diye konuştu.

 

‘HÜKÜMET ENSAR VAKFI’NI AKLAMA TELAŞINA DÜŞMÜŞTÜR’

 

Hükümetin Ensar Vakfı’nın aklama telaşına düştüğünü öne süren İsyan Can, “Hükümet bütün kurumları ve yandaş medya aracılılığı ile canhıraş bir şekilde Ensar Vakfı ve tecavüzcü öğretmeni aklama telaşına düşerek, neredeyse cinsel istismara uğramış çocukları suçlayacak bir pozisyon almıştır” diye konuştu.

 

Benzer olayların yaşanmaması için kalıcı çözümlerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden Can, “Bu ve benzeri vakaların bir daha yaşanmaması için kalıcı çözümlerin bir an evvel hayata geçirilmesini, hukukun tecavüzcüleri korumak yerine adaleti tesis etmesini ve Ensar Vakfı başta olmak üzere denetimden uzak olan dini vakıf ve cemaat evlerin kapatılmasını talep ediyoruz. ‘Bir kereden bir şey olmaz’ anlayışı içerisinde olan Aile ve Sosyal Politikalar bakanını da istifaya davet ediyoruz” dedi.

 

 

Kaynak: Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, (DHA)