Çin'de Domuz Gribi hortladı

Çin'de Domuz Gribi hortladı
8 Ocak 2013 00:00

Çin’in başkenti Pekin’de 2 kadın domuz gribine yakalanarak öldü.

 

 

Pekin Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi, son 10 günde iki kadının H1N1 virüsüne bağlı grip hastalığı nedeniyle öldüğünü bildirdi. Merkezin Başkan Vekili Pang Xinghua’nın kurbanların genel sağlık durumlarının son derece zayıf olduğunu belirtmesine rağmen halk arasında domuz gribi korkusu yeniden hortladı. Pekin’de domuz gribine bağlı son ölüm vakası 2010 yılında kaydedilmişti.

 

 

 

Çin medyası, ülke genelinde etkili olan soğuk havaya bağlı olarak Pekin’de grip vakalarının sayısı son 5 yılın en üst düzeyine çıktığını bildirdi. Haberlerde, özellikle bebeklerin ve yaşlıların grip virüsüyle temasının engellenmesi için gerekli önlemlerin alınması istendi.

 

 

Domuz gribine korku Çin borsalarında da etkisini gösterdi. Shanghay ve Shenzhen borsalarında işlem gören ilaç şirketlerinin hisselerinde bugün açılışla birlikte belirgin hareketlenme ve yükseliş kaydedildi. Analistler, domuz gribi haberleriyle ülke genelinde halkın eczanelere koştuğunu belirterek, bunun ilaç hisselerini hareketlendirdiğini bildirdi.