‘Çiftçiler mağdur, evler büyük zarar gördü’

‘Çiftçiler mağdur, evler büyük zarar gördü’
7 Mayıs 2024 09:01

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ, Şanlıurfa’nın kırsal mahallelerinde yaşanan elektrik kesintilerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

 

 

Dedaş elektrik şirketinin ivedilikle elektrik kesintisi sorununu çözmesi gerektiğini söyleyen Karadağ yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Dün, Karaköprü ve diğer ilçelerimizdeki birçok kırsal mahalleye yetersiz enerji verildiği için birçok evin elektronik eşyaları yanmış ve zarar görmüştür. Sulama sezonu başladı, 4-5 saatlik elektrik kesintileri oluyor. Bu durum çiftçilerimizi büyük ölçüde etkiliyor.” dedi.

 

 

Karadağ, elektrik kesintilerinin çiftçileri borç içine soktuğunu ve köylerden ayrılmaya zorladığını belirterek: “Elektrik sorunu yüzünden çiftçiler çiftçiliği ve köyü terk ediyor. Bizler elektrik kesintilerinin çiftçiler üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak için ilgili kurumlarla görüşmeye devam ediyoruz. Fakat Dedaş çiftçilerimizi, vatandaşlarımızı daha da fazla mağdur etmemeli, sorunun kaynağını bulup elektrik kesintisi durumuna son verilmeli. Aksi takdirde Şanlıurfa’da maddi ve manevi birçok sorun ortaya çıkacak ve bu sorun Şanlıurfa’nın geleceğini etkileyecektir” dedi.