Çiçek’ten AKP’ye suç duyurusu yanıtı!

Çiçek’ten AKP’ye suç duyurusu yanıtı!
8 Şubat 2020 09:51

CHP eski İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, AK Parti’li vekillerin kendisi ve eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ için bugün yapacakları suç duyurusuna ilişkin, “Suçlular suç duyurusunda bulunuyor” dedi.

 

 

Başbuğ, geçen hafta katıldığı bir programda “26 Haziran 2009’da askeri şahısların, askeri mahalde işlediği suçlarda dâhil özel yetkili mahkemelerde yargılanmasının önünü açan yasa teklifi getiriliyor. Bunu kim hazırladı? Tamamen FETÖ ile ilgili, bu araştırılsın” demişti.

Başbuğ’un söz konusu düzenlemeyi hazırlayanları “FETÖ’nün siyasi ayağı” ile ilişkili göstermesi tartışmalara neden olmuştu.

 

 

DURSUN ÇİÇEK: BİZİM DE HAZIRLIKLARIMIZ VAR

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ise önceki gün AK Parti Grup Toplantısı’nda tüm milletvekillerinin Başbuğ’a dava açması yönünde çağrıda bulunmuştu. Çağrının ardından bugün bir açıklama yapan AK Parti Kayseri milletvekili Mustafa Elitaş, “Avukatlar altı kişi adına hem Dursun Çiçek ve İlker Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulunacağız” açıklamasını yaptı.

Dursun Çiçek’ten AK Parti’ye yanıt gecikmedi. Tarafsız Haber Ajansı’na konuşan Dursun Çiçek, şunları söyledi:

“Suçlular suç duyurusunda bulunuyor. Bizim de hazırlıklarımız var, biz de onlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız, milletin önünde kim suçlu kim masum kim mağdur onun hesabını birlikte göreceğiz.”