CHP’lilerden Validebağ’da oturma eylemi

CHP’lilerden Validebağ’da oturma eylemi
12 Kasım 2014 23:41

Validebağ Korusu yanındaki inşaat çalışmalarını protesto eden kalabalık grup, Acıbadem Caddesi üzerindeki Marmara Güzel Sanatlar Fakültesi önünden eylem alanına kadar yürüdü.

 

Burada yapılan konuşmaların ardından grup oturma eylemi yaptı. Eylemciler, daha önce başlatılan imza kampanyası için imza verdi.

.

.

Bu sırada, CHP Parti Meclisi üyesi, gazeteci-yazar Tuncay Özkan da inşaat alanına gelerek eylemcilere destek verdi. Özkan, imza kampanyasına destek verdikten sonra alandan ayrıldı.

 
Cami kılıfıyla sermayeye peşkeş

 

Acıbademlilerin eylemine destek olan CHP İBB Meclis Üyeleri adına grup başkanvekili Ertuğrul Gülseven, “Biz Validebağ’da olanlardan her zaman haberdardık ve takipçisiyidik. CHP meclis üyeleri olarak ilk günden itibaren buradaki yapılaşmaya karşı çıktık. Bunu yapanlar bilmelidir ki, hangi projeyi yaparsanız yapın içerisinde halk yoksa bir anlam ifade etmeyecektir. Şunu bilmeliler ki yeşili doğayı ve çevreyi cami üzerinden sermayeye peşkeş çekenlere karşı direnişimizi sonuna kadar sürdüreceğiz.”

 

Yapılan açıklamalardan sonra kısa süreli oturma eylemi yapıldı. Çağdaş Hukukçular Derneği temsilcisi ve ÇED raportörü Mücella Yapıcı direnişçileri selamladı.

 

Tuncay Özkan: Aşk Kaybetmez

 

Eylemin sonlarına doğru alana gelen Tuncay Özkan uzun süre direnişteki yurttaşlarla sohbet etti. Burada kısa bir açıklama yapan Özkan, “Mesele cami falan değil burada cumhuriyeti karanlığa boğmak isteyenlere karşı mücadele eden halka saldıran zalimler mutlaka hesap verecekler. Ben Silivri zindanında hep şunu tekrar ettim, aşkın kaybettiği görülmüş şey değil. Validebağ kazanacak biz kazanacağız” diye konuştu.

 

Eylemin ardında alandaki yurttaşlar Validebağ Gönülleri’nin bşlatmış olduğu imza kampanyasına destek verdi.

 

Eylem sırasında geniş güvenlik önlemi alınırken, grup olaysız şekilde dağıldı.