'CHPliler Sarıgül'ü, Büyükerşan'ı, Tekin ve Dündar'ı belediye başkanı görmek istiyor'

'CHPliler Sarıgül'ü, Büyükerşan'ı, Tekin ve Dündar'ı belediye başkanı görmek istiyor'
22 Eylül 2012 11:25

CHP, TBMM’nin 1 Ekim’de açılmasından önce Ankara’da 27-28 Eylül tarihlerinde iki günlük çalışma toplantısı gerçekleştirecek. Toplantıda terör sorununun yanı sıra yerel seçimlere hazırlıklar da masaya yatırılacak. CHP, yerel seçimlere yönelik adayları belirlemek için kamuoyu yoklamaları ve anketler yaptıracak. Ancak partililer ve vatandaşların, Genel Merkez’e, “Fikrinizi Söyleyin” uygulaması ile ilettiği görüşler, tabanın aday fotoğrafını ortaya koydu.



ANKARALI BÜYÜKERŞEN’İ İSTİYOR

Çok sayıda CHP seçmeni, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Eskişehir’i baştan aşağı değiştiren Yılmaz Büyükerşen’in aday gösterilmesini talep etti.

CHP’li vatandaşların İstanbul adayı ise, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül oldu. Sarıgül’ün adaylığı için “partiden ihraç” dosyasının Parti Meclisi’nde (PM) affı ve CHP’ye dönüşü gerekiyor.

GÜRSEL TEKİN SÜRPRİZİ

CHP seçmeni, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’i de belediye başkanı olarak görmek istiyor. CHP’liler, Gürsel Tekin ile gazeteci Uğur Dündar’ın İstanbul’un önemli ilçelerinden belediye başkan adayı olarak gösterilmesini talep etti.

Tabanın, İzmir Büyükşehir Belediyesi için dile getirdiği iki isim ise, TBMM Başkanvekili, İzmir Milletvekili Güldal Mumcu ile eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Karayalçın oldu.

ALTI ANKET YAPILACAK

CHP yönetimi, resmi adaylarını belirleyecek kamuoyu yoklamalarına ise, bu ay start verecek. Kamuoyu yoklamaları, her üç ayda bir gerçekleştirilecek. 2012 yılı Eylül ve Aralık; 2013 yılı Mart – Haziran – Eylül ve Aralık olmak üzere, yerel seçimler öncesi toplam 6 adet kamuoyu yoklamasının gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Yoklamalarda, vatandaşın belediye hizmetlerinden memnuniyeti de 10 soru üzerinden ölçülecek. Ortalamanın altında memnuniyet nedeni olan hizmetler belirlenecek. Başarılı – daha az başarılı – başarısız belediye değerlendirmesi, aday belirlemede kriter olarak kullanılacak.

ANKARA’DA İKİ GÜNLÜK KAMP

CHP, TBMM’nin 1 Ekim’de açılmasından önce Ankara’da iki günlük çalışma toplantısı gerçekleştirecek. CHP, Ankara dışında iki günlük kamp planlıyordu. Ancak toplantının Ankara’da yapılmasına karar verildi. CHP milletvekilleri, 27  Eylül Perşembe ve  28 Eylül Cuma günü olmak üzere iki gün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Ankara Büyük Anadolu Oteli’nde toplanacak. Toplantıya, Parti Meclisi (PM) üyeleri de katılacak. Çalışma toplantısında, yeni yasama dönemi ile terör başta olmak üzere gündemdeki konular ele alınacak. Yerel seçim çalışmaları masaya yatırılacak.

BUGÜN