CHP’li Zeybek: İmamoğlu farkı açıyor!

CHP’li Zeybek: İmamoğlu farkı açıyor!
22 Mart 2024 06:44

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, sahadaki son duruma dair bilgi verdi ve öngörülerini aktardı.

 

CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, partisinin adaylarının netleşmesinin hemen ardından sahaya indi. Yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı olduğu için pek çok CHP’li isimden farklı olarak doğudan batıya, kuzeyden güneye birçok kente giden Zeybek, gözlemlerini Gazete Duvar’dan Ceren Bayar’a anlattı. Partisinin önündeki anketlere dair bilgiler de veren Zeybek, seçimde ‘sürpriz’ olarak nitelendirilebilecek pek çok kent olabileceğini söyledi.

 

 

‘İSTANBUL’DA İMAMOĞLU FARKI AÇIYOR’
İstanbul’daki ikili yarışa dikkat çeken Zeybek, “Ekrem Bey yarışa başladığından beri önde. Murat Kurum, aday olarak açıklandığı günden bu yana Ekrem Bey’e yaklaşamadı. Son 15-20 gündür de farkın açıldığını görüyoruz” dedi.
İstanbul’da 500 bin oyun üzerinde ve minimum yüzde 5’lik bir farkla kazanacaklarını öngördüklerini söyleyen Zeybek, kazanma ihtimali olmayan siyasi partilerin adaylarının oylarında İmamoğlu’na kayış gözlemlediklerini ifade etti.

 

 

‘GÖKHAN ZAN’IN ADAYLIĞI TİP’İN OYLARINDA HIZLI BİR DÜŞÜŞ YARATTI’
Hatay’a ve Hatay’da Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) adayını geri çekmesi sonrasındaki duruma dair de bilgi veren Zeybek, “Hatay’da Türkiye İşçi Partisi, Şubat ayındaki oy oranlarına baktığımızda seçimin sonucunu doğrudan etkileyecek bir potansiyeldeydi. Ancak Gökhan Zan’ın adaylığıyla birlikte Türkiye İşçi Partisi’nin oylarında çok hızlı bir düşme yaşandı. Yani medyada ya da kamuoyundaki algıyla Hatay seçmeninin algısı arasında bir farklılık var” dedi.

 

 

 

‘GÖKHAN ZAN ÜÇ HAFTADIR TİP’İN TOPLANTILARINA DAHİL EDİLMİYORDU’
Gökhan Zan’ın adaylığına TİP seçmeninin gösterdiği bu tepkinin kentte ilk günden bu yana görünür olduğunu söyleyen Zeybek, “TİP’in Sevgili Can Atalay’ın seçildiği milletvekili seçiminde çok yüksek oy aldığı Samandağ, Arsuz, Defne, Antakya bölgelerinde Gökhan Zan’a karşı ciddi bir tepki vardı. Son üç haftadır bölgede hiçbir toplantıya dahil edilmediğini biliyoruz” diye konuştu.

 

 

Zeybek, Hatay’da Lütfü Savaş’ın tekrar kazanacağını tahmin ettiğini söyledi.

 

 

CHP HANGİ KENTLERİ İKTİDARDAN ALABİLİR?
Zeybek ayrıca Kırıkkale, Uşak, Kilis ve Bursa’da kazanmaya çok yakın olduklarını, Balıkesir ve Denizli’de de kıyasıya bir yarış olduğunu ifade etti.

 

 

‘KARADENİZ’DE BELEDİYELERİMİZİN SAYISINDA CİDDİ ARTIŞ OLACAK’
CHP’nin yönetimde olmadığı ama kazanmaya çok yakın olduğu yerleri de sıralayan Zeybek, Karadeniz bölgesine dikkat çekti ve “Rize’de Pazar, Ardeşen, Hemşin, Çamlıhemşin; Trabzon’da Ortahisar, Maçka, Düzköy, Beşikdüzü; Giresun’da Bulancak, Eynesil; Ordu’da Altınordu; Samsun’da Altınkum. Ayrıca Sinop, Kastamonu, Zonguldak. Yani Karadeniz’e bir bütün baktığınızda belediyelerimizin sayısında ciddi bir artış olacak” ifadelerini kullandı.

Zeybek, CHP yönetiminde olup iktidara geçme ihtimali olduğu söylenen kentler Artvin, Antalya ve Edirne’ye dair de bilgi verdi. Artvin’de CHP’li belediye başkanının aday gösterilmeyince İYİ Parti’den aday olduğunu hatırlatan Zeybek, “Küçük yerlerde siyasetçilerin istifa edip başka partiye geçmesi sıkıntı yaratıyor. Şu anda Artvin’deki problem CHP’li iki adayın da yarışın içinde olması” diye konuştu.

 

 

ANTALYA ZORLU BİR SEÇİM ÇEVRESİ
Antalya’da yeniden aday yapılması bazı eleştirilere yol açan mevcut belediye başkanı Muhittin Böcek’in anketlerde önde gözüktüğünü kaydeden Zeybek, “Antalya her zaman çok zorlu bir seçim çevresidir. Her seçim başka bir parti kazanır, belediye el değiştirir. Ama Sayın Böcek üst üste iki kez seçim kazanan belediye başkanı olacak. Büyükşehirde de 2-3 puanlık bir farkla Böcek’in kazanacağını görüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

‘EDİRNE’DE GECİKME YAŞADIK, YÜKSELEN BİR İVME VAR’

 
Zeybek, Edirne’ye dairse şunları söyledi: “Edirne’de aday değişikliği süreci yaşadık. Onun yarattığı bir gecikmemiz söz konusu oldu. Orada şu anda giderek yükselen bir ivmemiz var.”

 

 

‘İTTİFAK OLMAMASINA RAĞMEN DAHA ÇOK BELEDİYE KAZANACAĞIZ’
Bir önceki seçime ittifakla girildiğini hatırlatan Zeybek, bu seçimlere ittifaksız girmelerine rağmen belediye sayısını arttıracakarını, iktidarın belediyelerinde de azalma olacağını belirtti.