CHP’li Zeybek: İmamoğlu 500 bin farkla kazanıyor!

CHP’li Zeybek: İmamoğlu 500 bin farkla kazanıyor!
14 Mart 2024 11:49

CHP’li Zeybek, seçmenin tutulmayan sözlerden dolayı iktidara sarı kart göstereceğini söyledi. İstanbul seçimlerinde de önde olduklarını kaydeden Zeybek, “İmamoğlu 500 bin farkla kazanıyor” dedi.

 
CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, İl Başkanı Mustafa Bak, Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz ve Ortahisar Belediye Başkan Adayı Ahmet Kaya ile Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

31 Mart Yerel Seçimleri’ne ilişkin konuşan Zeybek, CHP olarak öncelikli hedeflerinin 11 olan büyükşehir belediyesini 15’e çıkarmak olduğunu söyledi. Seçimlerde Karadeniz’de de önemli bir başarı elde edeceklerini öne süren Zeybek, var olan Artvin ve Sinop il belediyelerine yeni iller eklemek istediklerini dile getirdi.

 

 

‘SEÇMEN SARI KART GÖSTERECEK’
Türkiye’de büyük bir ekonomik bunalım olduğunu ve geçim sıkıntısını en derinden hissedenlerin de emekliler olduğunu ifade eden Zeybek, sayısı 15 milyonu bulan emeklilerin 10 milyonunun 10 bin lira dolayında maaşla geçinmek zorunda bırakıldığını ifade etti. Zeybek, “Son 3 yılda ağır buhran, yüksek enflasyon, hayat pahalılığı asgari ücretin yüzde 60’ı ile geçinmek durumunda kalan emeklileri büyük sıkıntıya sokmuş gibi gözüküyor. Emekli maaşı asgari ücretin 1.6 katı iken şu anda 0.6’sına denk geliyor. 2002’ye göre emekli maaşı bugün 27 bin TL olmalı. Bu seçimi aynı zamanda 1 yıl önce verilen sözlerin tutulmaması dolayısıyla seçmenimizin iktidara vereceği bir sarı kart olarak değerlendiriyoruz” diye konuştu.

 

 

‘KAYA İLE TRABZON YENİDEN CHP YÖNETİMİ İLE BULUŞACAK’
Ortahisar’da Ahmet Kaya’nın çok başarılı bir kampanya yürüttüğünü de kaydeden Zeybek, “Kaya, önceki dönemde Meclis’in en çalışkan milletvekillerinden bir tanesiydi. Türkiye’nin 81 ilinde, gitmiş çalışmış oradaki insanlarımızın dertleri ile hemhal olmuş arkadaşımız. Tahmin ediyorum, Volkan Canalioğlu’ndan sonra Trabzon’da yeniden bir CHP yönetimi ile buluşmuş olacağız. Trabzon’un geneli ile ilgili il başkanımızdan bilgi aldık. İktidarın ağır ekonomik koşulları nedeniyle sadece Trabzon’da değil Türkiye’nin pek çok noktasında ciddi oy kaybına uğrayacak ve bir çok ili kaybedecek” sözlerini kullandı.

 

 

‘İMAMOĞLU 500 BİN OY FARKIYLA KAZANACAK’
Zeybek, konuşmasında İstanbul seçimlerine ilişkin görüşlerini de paylaştı. “İmamoğlu, Trabzon’un yürekli ve yiğit evladı, çok çalışkan belediye başkanımız ikinci ve son kez İstanbul’da belediye başkan adayını olacak” sözlerini kullanan Zeybek, İmamoğlu’nun belediye başkanlığından sonraki siyasi kariyerine ilişkin de “Onun bundan sonraki siyasi beklentileri, milletimizin beklentileri ile örtüşecektir şüphem yok” diye konuştu.

Zeybek, İstanbul seçimlerinde önde olduklarını dile getirerek şu sözleri kullandı: “Trabzon doğumlu ya da Trabzon nüfusuna kayıtlı hemşerilerimizin yüksek teveccühü, 81 il vatandaşımızın seçimlerde tercihi İmamoğlu’ndan yana. Sayın İmamoğlu 500 bin üzerinde oy farkıyla seçim kazanacağını ön görüyoruz. Belediye Meclislerinde sayısal olarak çoğunluk sağlanacağı seçimle karşı karşıyayız.”