CHP’li Yücel: İzmirliler net, ‘Bizi yoksulluğa mahkum eden AKP’ye oy yok’ diyor!

CHP’li Yücel: İzmirliler net, ‘Bizi yoksulluğa mahkum eden AKP’ye oy yok’ diyor!
21 Mart 2024 10:08

CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, İzmir’in pek çok ilçesinde seçim çalışmalarına katıldı. Vatandaşın isyan ettiğini belirten Yücel, “31 Mart yerel seçimlerine ekonomi damgasını vuracak. İzmirliler çok net! ‘Bizi yoksulluğa mahkûm eden AKP’ye oy yok’ diyor” dedi.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, 31 Mart yerel seçimler öncesi İzmir’de alan çalışmalarını sürdürüyor. Buca’dan Selçuk’a, Seferihisar’dan Menderes’e İzmirlilerle buluşan Yücel, vatandaşın ve esnafın en önemli konusunun ekonomik buhran olduğunu söyledi.

 

 

VATANDAŞ SEBZE MEYVEYİ TEK TEK ALIR HALE GELDİ!

 

 

Vatandaşın gırtlağına kadar borç içinde olduğunu, AKP iktidarının yanlış ekonomi politikaları ile halkı yoksullaştırdığını ve bunun üzerinden oy devşirmeye çalıştığını hatırlatan CHP’li Yücel, “Bu ülke böyle bir ekonomik kriz, böylesine bir ekonomik buhran görmedi. Ülkece fakirliği iliklerimize kadar hissediyoruz! Vatandaş sebze meyveyi tek tek alır hale geldi! Ramazan ayındayız ama ne bolluk ne bereket kaldı. Vatandaş istediği gibi bir iftar sofrası kuramıyor, Ramazan pidesi bile alamıyor. Açlık sınırı 15 bin lira, yoksulluk sınırı 53 bin lira. Ama Erdoğan hala utanmadan ‘alternatifiniz benim’ diyebilme yüzsüzlüğünü gösteriyor! Sarayı geçtiğimiz bir ayda 150 bine yakın emeklinin maaşı kadar harcama yaparken Erdoğan çıkıp utanmadan 10 bin liraya mahkûm ettiği emekliye ‘kaynak yok’ diyor. Emekliye sabır ve dua ile çıkış yolu gösteren, halka tasarruf edin diyen Erdoğan ve iktidarı ne lüks makam araçlarından ne de sarayın devasa harcamasından vazgeçiyor. Uçan saraya gelince para var, yüzen saraya gelince para var, kışlık saraya gelince para var, milyonluk makam araçlarına para var, beşli çeteye, yandaş müteahhide para var. Emekliye gelince para yok. Madem emekliye para yok, 31 Mart’ta da emekliden AKP’ye ve Cumhur İttifakı adaylarına oy yok!” dedi.

 

 

KÜRSÜDEN TASARRUF NUTUKLARI ATAN TAVIRDAN BIKTIK!

 

 

İzmir’in dört bir yanında belediye başkan adayları ve ilçe örgütleriyle vatandaşla buluştuklarını aktaran Yücel, “Emeklisinden gencine, esnafından işçisine herkes bu zulmü yapanları tanıyor, biliyor! Onları yoksulluğa, sefalete, mutsuzluğa itenlerin ‘alternatifleri’ olmadığını o kadar iyi biliyorlar ki, yaka silkip, kurtarın bu zalim düzenden bizi diyecek kadar! İzmirliler net bir şekilde ‘bizi bu yoksulluğa mahkûm eden AKP’ye, Cumhur İttifakı’na oy yok’ diyor. Anneler çocuklarının beslenme çantalarını dolduramıyor, emekliler karınlarını doyuramıyor, torunlarını sevindiremiyor, çalışanlar ayın sonunu getiremiyor. Bireysel kredi ve kredi kartı borcunu ödeyemeyen vatandaşın gırtlağına kadar borca batık durumda. İzmir’de her zaman ziyaret ettiğimiz yerlerde esnafı çok daha zor durumda bulduk, kepenk kapatanlar, siftah yapmadan günü bitirenler… Maalesef iktidarın himayesindeki bir grup azınlık dışında toplumun her kesimi, ekonomik açıdan kuşatma altında. Emeklisinden işçisine, öğrencisinden memuruna ekonomik açıdan kaygılı ve mutsuz bir toplum olduk. Bu iktidarın, halk iradesini yok sayan tutumlarından, vatandaşa kafa tutan, halka had bildiren, demokrasiden bihaber, kendisi zenginlik içinde yaşarken, kürsüden ‘tasarruf’ nutukları atan tavırlarından bıktık” açıklamasını yaptı.

 

 

AKP İKTİDARINDA YOKSULLAŞAN VATANDAŞIMIZA DESTEK OLUYORUZ

 

 

“Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak; bugün İzmir’in ve ülkemizin dört bir yanında var gücümüzle çalışıyoruz; yerel yönetimlerdeki gücümüzle AKP iktidarında yoksullaşan vatandaşımıza destek olmak ve onları yoksulluktan kurtarmak için hiç durmadan çabalıyoruz” diyen CHP Parti Sözcüsü, İzmir Milletvekili Deniz Yücel, şunları söyledi:

“Önce yerelde işimizin gücümüzün sosyal belediyecilik, adil paylaşım, ortak akılla yönetim olduğunu; insanlarımızın refahı ve mutluluğu olduğunu gösterecek ardından bu güzellikleri iktidarımızla taçlandıracağız. Gençlerin umutlu, çocukların mutlu, vatandaşlarımızın insan onuruna yaraşır, güvenli kentlerde huzur içinde yaşadığı, gelirin hakça ve adilce paylaşıldığı bir Türkiye için mücadele ediyoruz. Biz kentlerimizi emirlerle, talimatlarla ve dayatmalarla yönetmiyoruz, yönetmeyeceğiz. Kentlerimizi, o kentte yaşayan yurttaşlarımızla birlikte yöneteceğiz. Her yurttaşımızın, belediye hizmetlerinden eşit şekilde yararlanmasını sağlayacağız. Bunun için, 31 Mart yerel seçimlerini önemsiyoruz. “İşimiz gücümüz Türkiye” diyerek, gönüllerde kurduğumuz ittifaklarla ilerliyoruz. Coşkumuz çağıl, çağıl… Meydanlarımız, sokaklarımız gümbür, gümbür… Biz geliyoruz!”