CHP’li Yontar: Şehit anne-babaları devlet tarafından verilen aylık oranlarının arttırılmasını bekliyor!

CHP’li Yontar: Şehit anne-babaları devlet tarafından verilen aylık oranlarının arttırılmasını bekliyor!
6 Mart 2024 13:04

CHP Tekirdağ Milletvekili, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Nurten Yontar Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’e gazilerimiz hakkında yazılı soru önergesi verdi.

 

 

Türkiye Muharip Gaziler Derneği’nin 2847 sayılı yasa ile 1984 yılında kurulmuş bir dernek olduğunu belirten CHP’li Vekil, “Dernek, daha önce faaliyet gösteren İstiklâl Savaşı Gazilerinin kurduğu Türkiye Muharip Gaziler Cemiyeti ile Kore’de ve Kıbrıs’ta mücadele eden askerler tarafından burulan KORSAVAŞ Derneği’nin, İstiklal Savaşı, Kore Savaşı ve Kıbrıs Barış Harekâtı Gazilerini tek çatı altında birleştirmesiyle oluşturulmuştur. Derneği’nin kuruluş amaçları; yurt içinde ve yurt dışında savaşa katılmış, işgal kuvvetlerine karşı milli mücadeleye katılmış eski askerlerin anılarını yaşatarak sosyal, ekonomik, kültürel ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamaktır.” dedi.

 

 

Son Muharip Gazilerin Kıbrıs’ta Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına vesile olmuş kahramanlar olduğunu belirten YONTAR, “Bugün en genci 70 yaşlarında olan gazilerimizin birtakım sorunları bulunmaktadır. Kıbrıs Gazilerimiz çocuklarına devlette iş olanağı, 25 yaşını dolduran Şehit ve Gazi çocuklarına kart verilmesini, şehit anneleri ve babaları da devlet tarafından verilen aylık oranlarının arttırılmasını istemektedirler. 1974 Kıbrıs Barış Harekâtına katılan Gazilerimiz, 50. yıl anısına yakalarına takabilecekleri bir şeref madalyası ve Gaziler Günü onuruna kendilerine bir maaş ikramiye beklemektedirler.” diyerek bakanlığa birtakım sorular yöneltti.

 

 

CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi:

 

 

Kıbrıs Gazilerimiz çocuklarına devlette iş olanağı sağlanması hususunda bakanlığınızca hazırlanan bir çalışma var mıdır?

25 yaşını dolduran Şehit ve Gazi çocuklarına kart verilmesi hususu bakanlığınız tarafından gündeme alınacak mıdır?

Şehit anneleri ve babalarına devlet tarafından verilen aylık oranlarının arttırılması konusunda planlanan bir çalışmanız bulunmakta mıdır?

1974 Kıbrıs Barış Harekâtına katılan Gazilerimiz için 50. yıl anısına yakalarına takabilecekleri bir şeref madalyası ve Gaziler Günü onuruna kendilerine bir maaş ikramiye verilmesi hususu bakanlığınız tarafından değerlendirilecek midir?