CHP’li Yeşil: Beypazarı’nda verilen mücadele sonuç verdi; santral projesi iptal edildi!

CHP’li Yeşil: Beypazarı’nda verilen mücadele sonuç verdi; santral projesi iptal edildi!
16 Mart 2022 21:52

Ankara ili Beypazarı İlçesi Karaşar Mahallesi 133 ada 1 nolu parselde yapılması planlanan Biyokütle Elektrik Üretim Santrali yerleşim alanlarına yakınlığı gerekçe gösterilerek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü kararıyla imar izni iptal edildi.

 

 

KARAR İDARİ YARGIYA TAŞINDIKTAN SONRA GELDİ

 

 

Karaşar Mahallesi’nde yapılması planlanan Biyokütle Elektrik Üretim Santrali için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 9 Aralık 2021’de “ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR” kararı verilmiş ve iptali için yöre halkı tarafından karar idari yargıya taşınmıştı.

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, açılması halinde santralin günde 12 ton kül üreteceğini ve bölgedeki orman dokusunu tahrip edip Ankara’nın hava kirliliği yükünü arttıracağını ifade ederek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na yazılı soru önergesi vermişti. Bakanlıktan yanıt gelmeden, Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü tarafından 14 Mart 2022’de planlama alanının yerleşim alanlarına yakınlığı nedeniyle santral alanına ilişkin arazi kullanım kararının uygun olmadığına karar verdi.

CHP’li Yeşil, alınan iptal kararının memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, çevreye zarar verecek santralin projesi bölge halkı için, bölgede yaşayan hayvanlar ve endemik bitki türleri için tehlike barındırdığını ve bu yanlıştan dönülmesinin Beypazarı ve Ankara’yı kurtardığını belirttikten sonra verilen mücadeleye destek veren sivil toplum örgütlerine teşekkür etti.

 

 

“GETİRİSİ GÖTÜRÜSÜNDEN ÇOKSA, BUGÜN DE KARŞIYIZ YARIN DA KARŞI OLACAĞIZ”

 

 

“Bu mücadele içerisinde hep birlikte olduk, el ele verdik, omuz omuza verdik ve sonuç aldık. Bu duyarlılığı her alanda göstermemiz lazım. Doğa bizim, bu ülke bizim. Ülkemizin her karışı ister Kazdağları’nda olsun ister Karadeniz’de olsun, Marmara ve Ege’de olsun bu duyarlılığı göstermemiz gerekiyor. Biz yapılan yatırımların karşısında değiliz, eğer doğru bir yatırım yapılıyorsa biz de destekleriz. Ama getirisi götürüsünden çoksa, bugün de karşıyız, yarın da karşı olacağız.”