CHP’li Yavuzyılmaz ‘Denetim fiyaskosu’ diyerek paylaştı! Kurum bakanken İliç’teki madende iki facia yaşanmış!

CHP’li Yavuzyılmaz ‘Denetim fiyaskosu’ diyerek paylaştı! Kurum bakanken İliç’teki madende iki facia yaşanmış!
1 Mart 2024 08:41

Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum’un Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olduğu dönemde İliç’teki maden ocağında 2022 yılında meydana gelen iki felaketin ardından gerekli önlemlerin alındığı belirtilerek yeniden faaliyete açılığı ortaya çıktı.

 

 

Erzincan’ın İliç ilçesinde 13 Şubat tarihinde toprak kayması yaşanan ve dokuz işçinin toprak altında kaldığı Anagold firmasına ait Çöpler Altın Madeni’nde denetim konusunda ihmal yapıldığı ortaya çıktı.

CHP Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum’un Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olduğu dönemde söz konusu maden sahasında yaklaşık üç ay arayla iki ayrı facianın yaşandığını, bakanlığın ise bu faciaların ardından gerekli önlemlerin alındığını belirterek madenin yeniden faaliyete geçmesine izin verdiğini söyledi.

 

 

“ALTIN MADENİNDEKİ DENETİM FİYASKOSU”

 
Sosyal medya hesabından konuyla ilgili belgeleri paylaşan Yavuz Denizyılmaz şu ifadeleri kullandı:

“AK Parti’nin Anagold’un işlettiği altın madenindeki denetim fiyaskosu:

Erzincan İliç felaketinin merkezindeki isim olan dönemin Çevre Bakanı Murat Kurum adına imzalı belgeye göre;

Felaket yaşanan yığın liç sahası inşaat denetimlerinin, Bakanlık adına özel bir şirkete yaptırılmış olduğunu tespit ettik.

Bu dönem süresince;

27 Mart 2022’de aynı liç sahasında başka bir kayma olayı ve 21 Haziran 2022’de ise siyanür borusu patlama olayı gerçekleşti.

Bu olayların ardından denetimlerin yapıldığı ve tüm tedbirlerin alındığı söylenerek 200 metrenin üzerinde yüksekliğe sahip, siyanür içerikli yığın liç sahası Murat Kurum onayıyla tekrar faaliyete açıldı.

Sonuç felaket!”