CHP’li Yavuzyılmaz: AKP’li bürokratların yoksulluk sınırı 56 bin liradan başlıyor!

CHP’li Yavuzyılmaz: AKP’li bürokratların yoksulluk sınırı 56 bin liradan başlıyor!
3 Mayıs 2021 09:50

AK Partili bürokratların maaşlarını hesaplayarak kamuoyuna duyuran CHP’li Deniz Yavuzyılmaz, “Saraydaki tek adam devlet kadrolarında küçük tek adamcıklar oluşturuyor” dedi.

 

 

Gazete Duvar’dan Serkan Alan’a konuşan CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’a göre vatandaşlar “ben açım” notu bırakıp intihar ederken, gençler iş bulamazken AK Partili bürokratlar lüks içerisinde yaşıyor.

 

 

‘MENFAAT ORTAKLIĞI, KADER ORTAKLIĞI, SIR ORTAKLIĞI SÖZ KONUSU’
Açık kaynaklar aracılığıyla ortaya çıkan AK Partili bürokratların elde ettiği gelirlerin “AK Parti’nin nasıl kul hakkı yediğinin ispatı” olduğunu söyleyen CHP’li Deniz Yavuzyılmaz’a göre kurullar ve kurumlar daha geniş araştırmalar yaparsa bürokratların farklı gelirlerinin de olduğu ortaya çıkabilir.

 

 

Vatandaşların kendi maaşlarıyla, AK Partili bürokratların hazineden aldığı ücretleri karşılaştırdığı zaman aradaki uçurumun ne kadar derin olduğunu gördüğünü ve büyük bir kızgınlık içerisinde olduğunu belirten Denizyılmaz sorulara şu şekilde yanıt verdi:

 

 

Birden fazla maaş alan bürokratlara ilişkin uzun zamandır çalışma yapıyorsunuz. Turkcell Yönetim Kurulu Başkanının yıllık 250 bin euro, Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy’un ayda 161 bin 928 TL gelir elde ettiği ortaya çıkardığınız yalnızca iki örnek. Bu süreç nasıl gelişiyor?

 

 

Saraydaki tek adam devlet kadrolarında küçük tek adamcıklar oluşturuyor. Ağırlıklı olarak bir kader ortaklığı, menfaat ortaklığı, kâr ortaklığı ve sır ortaklığı söz konusu. Bir kişinin 24 saatini bile verse işleri yetiştiremeyeceği kadar önemli makam, mevki ve görevler maalesef aynı kişilere verilerek liyakatsiz bir şekilde yaptırılıyor. Dolayısıyla da devlet mekanizması şu anda koordinasyonunu kaybetmiş durumda. Bunun en çarpıcı örnekleri hem devlet kadrolarında görev alan aynı zamanda maaş alan, aynı zamanda özel sektörden ücret alan, yönetim kurullarından huzur hakkı alan AK Partili bürokratlar. Bunlar Türk Telekom’da, Turkcell’de, TMSF’de, Kardemir’de, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkalığı’nda varlar. Yani say say bitmez. Bu bürokratların aldığı maaşlar AK Parti’nin nasıl kul hakkı yediğinin ispatı durumunda. Vatandaşımız “ben açım” notu bırakarak intihar ederken, gençler iş bulamazken, AK Parti politikaları nedeniyle geleceksizler ordusu oluşmuşken, diğer yanda ise lüks ve şatafat içerisinde yaşayan insanlar var.

 

 

‘AK PARTİLİ BÜROKRATIN YOKSULLUK SINIRI 56 BİN LİRAYLA BAŞLIYOR’
Siz yaptığınız çalışmalarla buz dağının görünen kısmını ortaya çıkardığınızı ifade ediyorsunuz. Görünen kısmı bu durumdayken görünmeyen kısmına dair öngörünüz nedir?

 

Bizim ortaya çıkardığımız acı gerçek şu ki, AK Partili bir bürokratın yoksulluk sınırı 56 bin liralık maaşıyla başlıyor. Vatandaştan intikam alırcasına büyük bir aç gözlülükle çok yerden maaş almayı kendilerinde hak görüyorlar. Bu maaşlar karşılığında da yapmaları gereken çoklu görevlerin hiçbirini liyakatli bir şekilde yerine getirmiyorlar. Bu acı tablo bir hastalık gibi tüm devlet kurumlarına bulaşmış durumda. Bizim açıkladığımız kısımlar resmi olarak belgelediğimiz maaşlar ve görevler. Bunların bir kısmı açık kaynak. Borsada işlem gören şirketlerin beyan ettikleri, kamuoyuna açıkladıkları çeşitli belgelerde yer alıyor. Ancak bir hesaplama yapmak gerekiyor çünkü maaşlar açıkça ifade edilmiyor, gizleniyor. Daha derinlemesine araştırma yapıldığında bu devasa maaşlar ortaya çıkıyor.