CHP’li vekiller yayla evleri için Bakanla görüştü!

CHP’li vekiller yayla evleri için Bakanla görüştü!
6 Ekim 2017 16:16

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla yaylalarda başlatılan ev yıkım kararlarının yarattığı gerginlik sürerken, CHP bu konuda devreye girdi. Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’le birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’yi ziyaret ederek soruna çözüm bulunmasını talep ettiler.

 

 

Ziyaret sonrası bir açıklama yapan CHP Milletvekili Bektaşoğlu “Bakana, yaylalarda yıkım kararıyla başlanan süreci anlattık, bu konuda ilgili bakanlıkların, milletvekilleri ve yerel yöneticilerin bir araya gelerek bir çalışma yapılmasını talep ettik. O zamana kadar vatandaş mağduriyetinin düşünülerek hareket edilmesini istedik” dedi.

 

 

“SORUNUN ÇÖZÜMÜ YIKMAK DEĞİL”

 

Bülent Bektaşoğlu AKP tarafından yaratılan algılara itibar edilmemesini isteyerek, “sorunun yıkımla çözüleceğini savunanlar var. Biz uzlaşıdan ve vatandaşın mağdur edilmemesinden yanayız.” dedi.

 

 

Bektaşoğlu açıklamasında “CHP yağma ve talan yasası olarak nitelendirdiğimiz bu şekilde maddeleri olan 2-B yasasının iptalini Anayasa Mahkemesi’ne götürdü. Sorunun kaynağını bu yasanın iptali gibi göstermek tam anlamıyla ‘takiye’dir. Partimizin vatandaşa ait yayla evlerinin yıkılmasına dönük bir politikası yoktur. Seçim bildirgelerimizde var. 2-B Barış projesi hazırladık. Biz CHP olarak, 2-B arazisinde binası olanlara, tarımsal faaliyette bulunanlara ve orman köylülerine bedelsiz olarak devredilmesini ve tapu verilmesini savunuyoruz. Sosyal devlet olmanın gereği budur. Yaylaların vatandaşın kullanımına değil, ranta açılmasına karşıyız.” ifadesini kullandı.

 

62825

 

Kaynak: chp.org.tr