CHP’li vekiller, CHP’li belediye başkanlarından şikayetçi!

CHP’li vekiller, CHP’li belediye başkanlarından şikayetçi!
7 Ekim 2019 10:40

CHP’nin 27. Dönem 2. Çalışma ve Değerlendirme toplantısının basına kapalı bölümüne milletvekillerinin, CHP’li belediye başkanlarının uygulamalarından dolayı duydukları rahatsızlık damga vurdu.

 

 

 

Kürsüye çıkan milletvekillerinin büyük çoğunluğu, belediye başkanlarının seçildikten sonra partiyi unuttuklarını vurgulayarak, birçok başkanın milletvekillerinin telefonuna çıkmadığı siteminde bulundukları öğrenildi.

 

 

“PARTİLİ OLMAYANLAR ATANIYOR”

 
Bazı milletvekilleri ise, CHP’nin ilk kez birçok kentte büyükşehirleri kazanmasına rağmen, atama ve görevlendirmelerde yıllardır iktidara aç olan partililer yerine, farklı kesimden insanların belediye başkanları tarafından göreve getirildiği ve bunun yıllardır hiçbir karşılık beklemeden parti için mücadele eden ancak bugün çoluk çocuğuna iş bekleyen partililerde büyük bir hayal kırıklığı yarattığına dikkat çektikleri öğrenildi.

 

 

“YÖNETİM DEVREYE GİRSİN”

 
Bazı milletvekilleri ise belediye başkanlarının mutlaka bazı uygulamaları konusunda uyarılmaları gerektiğini belirterek, “Seçildikten sonra belediye başkanları partiyi unutuyor. Bu kabul edilemez. Yönetim bu soruna mutlaka çözüm bulmalı” eleştirisini dile getirdikleri bildirildi.

 

 

“PARTİYE MÜDAHALE EDİYORLAR”

 
Bazı milletvekilleri ise belediye başkanlarının, belediyenin olanaklarını kullanarak, parti içine ve örgütlere müdahale ettiğine dikkat çekerek, kongre süreci öncesi bu konuda yönetimin tedbir alması gerektiğini vurguladıkları belirtildi.

 

 

KILIÇDAROĞLU ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ

 
Belediye Başkanlarının Milletvekillerinin telefonuna çıkmadıkları eleştirilerine yanıt veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Belediye Başkanı Milletvekilinin telefonuna çıkmaması kabul edilemez. Milletvekili sonuçta seçmenin talebi için arıyordur. Bu konuda gerekli uyarılarda bulunuruz” bilgisini paylaştı.

 

 

“BAŞKANLARA DA HAKSIZLIK YAPMAYALIM”

 
İşe alımlar ve istihdam konusunda belediye başkanlarına haksızlık yapılmaması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Belediye Başkanlarını ve belediyelerimizi istihdam ve iş konusunda sıkıştırmak doğru değil. İnsanlara iş bulmak yerel yönetimlerden önce merkezi hükümetin görevidir. Bunun da farkında olalım” ifadesini kullandığı öğrenildi.

 

 

“SİYASET YAPMAYACAKLAR”

 
Belediyelerin parti içi mücadeleye karışmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Belediye Başkanlarını bu konuda uyardım. Bundan sonra sadece belediye başkanları aktif siyasetin içinde olacak. Başkan Yardımcıları veya Belediye Meclis üyeleri aktif siyaset yapmayacaklar. Partide siyaset yapmak isteyen koltuğunu, makamını bırakacak öyle yapacak. Bundan sonra partide kimse kimsenin işine karışmayacak. Belediye Başkanlarımızın başarısızlık gibi bir lüksleri yoktur. Gece gündüz çalışacaklar. Kendi işlerine odaklanacaklar” ifadesini kullandığı belirtildi.

 

 

BELEDİYELER MERCEK ALTINA ALINACAK

 
Kılıçdaroğlu, parti ile belediyeler arasında yaşanan sorunları aşmak için çalışma yapacaklarını, bunun için bir koordinasyon kurulu oluşturduklarını belirterek, “11 büyükşehir ve 10 il belediyesi başta olmak üzere bütün belediyelerin 6 aylık performanslarını mercek altına alacağız. Genel merkez bünyesinde Yerel Yönetimler Koordinasyon Merkezi oluşturduk. Bu merkez; bütçe gerçekleşmelerini, vaatlerin yapılıp yapılmadığını ve halk memnuniyetlerini ölçerek, belediyelerin 6 aylık durumunu analiz edecek” bilgisini paylaştığı bildirildi.