CHP’li vekilden ’65 yaş aylığı alanların bayramdan önce maaşları verilsin’ teklifi!

CHP’li vekilden ’65 yaş aylığı alanların bayramdan önce maaşları verilsin’ teklifi!
15 Ağustos 2018 15:47

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, üç ayda bir verilen 65 yaş maaşının bu dönem kurban bayramından sonrasına denk gelmesi nedeniyle geliri olmayan yaklaşık 620 kişinin mağdur edildiğini söyledi.

 

 

Bu yıl üçüncü kez verilecek olan 65 yaş maaşlarının 8 Eylül tarihine denk gelmesi nedeniyle geliri olmayan 620 bin ihtiyaç sahibinin bayram öncesi sevindirici bir haber beklentisi içerisine girdiğini ifade eden Gürer, Kurban Bayramından önce 65 yaş maaşlarının verilmesi gerektiğini vurguladı.

 

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yüzbinlerce ihtiyaç sahibinin ekonomik sorunlar nedeni ile ciddi mağduriyet yaşadıkları belirtti. Gürer açıklamasında şunları söyledi; “Ülkemizde 2016 yılı TÜİK verilerine göre 65 yaş üstü nüfus oranı yüzde 8.3, 2017 yılında 620 bin kişi 65 yaş aylığı alıyordu. Bu veriler ülkemizdeki yaşlı nüfusun büyük bir kısmının aylık geliri ve herhangi bir mal varlığı bulunmadığını gösteriyor. Kurban Bayramından önce maaşlarını almak umuduyla bekleyen ihtiyaç sahiplerinin beklentileri karşılanmalıdır. Bakanlık bir an önce bir düzenleme yaparak bayramdan önce bu kişilerin hesaplarına bu paraları yatırmalıdır.

 

65 yaş aylığı alabilmek için 65 yaşını tamamlamış olmak, kişinin sosyal güvencesinin olmaması ve kişinin gelirinin asgari ücretin üçte birinin altında olması gerekiyor. Bu kadar mağdur olan kesimin bayramda mutlu edilmesi gerekir. Cumhurbaşkanı dar gelirlilere seçim öncesi sınırlı düzenlemeler yapıyor. Üç aydır maaş bekleyen bu kişilere 65 yaş maaşı olsun bayram öncesinde verilsin. Bir talimata bakar çok zor bir şey değil. Bayramda sorunlarla boğuşan dar gelirli, yaşlı emekliler hatırlansın”