CHP’li vekil liselerdeki ‘evet’ propagandası Meclis’e taşıdı!

CHP’li vekil liselerdeki ‘evet’ propagandası Meclis’e taşıdı!
1 Mart 2017 17:15

CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, İstanbul’daki liselerde AKP Gençlik Kolları tarafından öğrencilere yönelik EVET propagandası yürütüldüğüne ilişkin iddiaları Meclis’e taşıdı.

 

 

 

Adıgüzel, “Öğrencisinden, öğretmenine, memurundan, esnafına Hayır yönünde propaganda yürüten tüm kesimlere yönelik baskılar artarak devam ederken, Evet propagandasının okul koridorlarına kadar inmiş olması kabul edilemez. Okullar siyasi propaganda yapılacak yerler değildir. Buradaki mesele Evet ya da Hayır meselesinden öte, eğitim kurumlarını AKP’nin arka bahçesi olarak gören anlayıştır” şeklinde konuştu.

 

 

Adıgüzel, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, İstanbul Maltepe’de aralarında Osmangazi Kız İmam Hatip Lisesi, Orhan Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Maltepe Cevizli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin de bulunduğu liselerde, AKP Gençlik Kolları tarafından referandum sürecine ilişkin propaganda çalışması yürütüldüğüne ilişkin medyaya yansıyan iddiaları Meclis’e taşıdı.

 

 

“Gençlik Kollarının Okulları Ziyaret Gerekçesi Ne?”

 

 

 

Soru önergesinde, AKP Gençlik Kolları tarafından ‘Yeni Seçmen Birimi’ tarafından liselere hangi gerekçelerle ziyaretler gerçekleştirildiğini soran Adıgüzel, soru önergesinde şu sorulara yer verdi:

 

 

– AKP Gençlik Kolları tarafından “Yeni Seçmen Birimi” adıyla liselerde yürütülen çalışmalara ilişkin medyaya yansıyan iddialar doğru mudur? İddialara ilişkin herhangi bir inceleme/soruşturma başlatılmış mıdır?
– Medyaya yansıyan iddialar çerçevesinde, AKP Gençlik Kolları Yeni Seçmen Birimi tarafından okullara hangi gerekçelerle ziyaret gerçekleştirilmiştir? Bu ziyaretlerin amacına ilişkin okul yönetimleri ile görüşülmüş müdür?
– AKP Gençlik Kolları Yeni Seçmen Birimi’nin liselerdeki okul başkanları ve okul yönetimleriyle görüşmeler yaptığı, öğrencileri otobüslerle çeşitli etkinliklere götürdüğü şeklinde medyaya yansıyan iddialar doğru mudur? Eğer doğru ise, bu etkinlikler sizin bilginiz dâhilinde midir?
– Önümüzdeki referandum sürecinde okullarda, “Evet” ya da “Hayır” lehine yürütülebilecek propaganda faaliyetlerine ilişkin herhangi bir tedbir alınmış mıdır?