CHP’li Tutdere’den Sağlık Bakanlığı’na çağrı!

CHP’li Tutdere’den Sağlık Bakanlığı’na çağrı!
15 Nisan 2021 14:38

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında Adıyaman’da ki kamu hastanelerinde çocuk nörolojisi, hematolojisi, onkolojisi, nefrolojisi, yetişkin nefrolojisi ve radyasyon onkolojisi bölümlerinin olmadığını bundan dolayı da Adıyamanlı vatandaşların tedavi için çevre illere gitmek zorunda kaldığını ifade ederek, Sağlık Bakanlığı’ndan onkoloji ve nefroloji bölümlerinin acil olarak açılmasını ve ilgili branşlara hekim atamasının yapılması çağrısında bulundu.

 

 

“Hastalar Tedavi İçin Çevre İllere Gitmek Zorunda Kalıyor”

 

 

Adıyaman’da bulunmayan bölümlerde tedavi almak zorunda kalan hastaların çevre illere gitmek zorunda kaldıklarını ve büyük mağduriyetler yaşadıklarının altını çizen Milletvekili Tutdere, “Pandemiyle mücadele ettiğimiz bugünlerde sağlık çalışanlarına ve doktorlara olan ihtiyaç daha da artmıştır. Adıyaman’da bulunan kamu hastanelerimizde çocuk nörolojisi, hematolojisi, onkolojisi, nefrolojisi, yetişkin nefrolojisi ve radyasyon onkolojisi bölümleri bulunmamaktadır. Bölümler bulunmadığından bu bölümlerde tedavi almak zorunda kalan hastalarımız mağdur durumdadırlar, o hastalarımız çevre illere giderek tedavi olmak zorunda kalıyorlar, bu durum da büyük mağduriyetler yaratmaktadır. “dedi.

 

 

“Acilen Çocuk Endokrin Uzmanı Atanmalıdır”

 

 

400 yataklı devlet hastanesinde çocuk endokrin uzmanı bulunmadığını da ifade eden Milletvekili Tutdere, “Buradan, Sağlık Bakanlığına açıkça çağrıda bulunuyorum, Adıyaman 400 Yataklı Devlet Hastanemizde eksik olan çocuk endokrin uzmanı doktorunun atamasının yapılmasını, ayrıca Adıyaman’daki diğer kamu hastanelerinde eksik olan bölümlerin açılarak buraya doktor atamalarının yapılmasını ve Adıyamanlıların sağlığının korunmasını Adıyaman’da yaşayan bütün vatandaşlarımız adına talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Tutdere ayrıca Adıyaman’da bulunmayan çocuk nörolojisi, hematolojisi, onkolojisi, nefrolojisi, yetişkin nefrolojisi ve radyasyon onkolojisi bölümlerinin açılması ve ilgili branşlara doktor ataması yapılması talebiyle Sağlık Bakanlığı’na yazılı bir soru önergesi verdiği kaydedildi.