CHP’li Tutdere: Vatandaş verdiğiniz sözü tutmanızı istiyor!

CHP’li Tutdere: Vatandaş verdiğiniz sözü tutmanızı istiyor!
12 Ekim 2022 09:47

Önceki hafta Besni’de gerçekleştirdiği ziyaretler sırasında bizzat giderek sorunu yerinde tespit eden ve bölge halkının taleplerini dinleyen TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda devam eden görüşmeler sırasında söz alarak Besni-Kızılin karayolunu ve Çanakçı Köprüsünü gündeme taşıdı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’na seslenen Milletvekili Tutdere, “Besni-Kızılin karayolunu ve Çanakçı Köprüsü’nü bir an evvel yapın, vatandaşa verdiğiniz sözleri tutun” dedi.

 

 

Besni Kızılin Karayolu ve Çanakçı Köprüsü Artık Talebi Karşılayamaz Hale Gelmiştir

 

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda söz alarak, “Sayören ve Kızılin başta olmak üzere yol güzergâhında bulunan bütün muhtarlarımızın ve bütün Besnili hemşehrilerimin taleplerini ileteceğim” diyen Milletvekili Tutdere, “Besni ilçemizin en işlek yollarından bir tanesi Besni-Kızılin karayoludur. Bu yol fiziki koşullar anlamında artık talebi karşılayamaz hâle gelmiştir. Yolu kullanan öğrenci servisleri ve bölgede yaşayan vatandaşlarımızın kullanmış olduğu araçlar her gün ciddi kazalarla karşı karşıya kalmaktadır. Ayrıca yine bu yol üzerinde bulunan bir köprümüz var, Çanakçı Köprüsü. Sofraz Çayı üzerindeki Çanakçı Köprüsünün de fiziki koşulları ihtiyacı karşılayamıyor, vatandaşlarımız mağdur ediliyor.” ifadelerini kullandı.

 

Vatandaş Verdiğiniz Sözü Tutmanızı İstiyor

 

 

Besni-Kızılin Karayolunun ve Çanakçı köprüsünün fiziki yetersizliği nedeniyle artık talebi karşılayamadığını ve vatandaşların mağdur olduğunu vurgulayan TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Tutdere, “Bütün vatandaşlarımızın talebidir, biz iktidarın bu konuda verdiği sözlerini tutmasını talep ediyoruz.” diyerek iktidara seslendi. Tutdere, “Buradan iktidara, Karayollarına, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına çağrı yapıyorum: Besni-Kızılin yolunu ve Çanakçı Köprüsü’nü bir an evvel yapın, bu konuda vatandaşa verdiğiniz sözleri tutun.” şeklinde konuştu.