CHP’li Tığlı: İstanbul Sözleşmesi’yle ilgili soruların neresi kişisel?

CHP’li Tığlı: İstanbul Sözleşmesi’yle ilgili soruların neresi kişisel?
22 Ağustos 2021 08:47

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi, Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “Afganistan’da Taliban’ın kadınlara yaptıkları ortadayken, vahşi şeriat kuralları ile kadının yaşam hakkı elinden alınıyorken, kadınlar sokak ortasında katledilirken Taliban’ın yaptığı açıklamaları olumlu bulan AKP iktidarı, TBMM Başkanlığı’nda Kadın Cinayetlerini ve İstanbul Sözleşmesini ilgilendiren soruları kabul etmiyor” dedi.

 

 

Hem Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e hem de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya kadın cinayetleri hakkında ki bazı soruları yanıtlamaları istemiyle Temmuz ayı içinde TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdiğini açıklayan Tığlı, önergelerin “kişisel ve tek amacı istişare sağlamaktan ibaret konular” denilerek iade edilmesi kadınlara yapılmış bir hakarettir” çıkışını yaptı.

 

 

İŞİNİZE GELMEYEN SORULARI İADE EDİYORSUNUZ
İçişleri Bakanı Soylu’ya beş, Adalet Bakanı Gül’e de altı soru sorduğunu ifade eden Tığlı, “İstanbul Sözleşmesi’nin iptalinden önce şiddet gören ya da şiddete uğrayacağını söyleyen kadının beyanı esasken şimdi delil isteniyor olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu durumun önüne geçmek için hem bir bakan olarak hem bir eş olarak hem de bir baba olarak nasıl bir girişimde bulunuyorsunuz? diye sorduğumuz bu soruların neresi istişare sağlamaktır, neresi kişiseldir” hatırlatmasını yaptı.

İçişleri Bakanı Soylu’ya yönelttiği beş sorudan birisi olan ve kabul edilmeyen bir diğer soru da şu şekildeydi: “Cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte haklarını kazanan Türk kadınlarının kazanımlarının geri gidişine, yok olmasına ve erkek egemen bir topluma evrilmesine sessiz mi kalacaksınız?” İçişleri Bakanı Soylu’ya sorduğum bu sorunun neresinde istişare vardır? Neresinde kişisel görüş vardır. Kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum” diyerek sözlerine son verdi.