CHP’li Tığlı: Halka İBAN göndererek Devlet yönetilmez!

CHP’li Tığlı: Halka İBAN göndererek Devlet yönetilmez!
24 Ağustos 2021 09:16

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Giresun Milletvekili Necati Tığlı, 22 Ağustos 2020’de Giresun’da yaşanan sel felaketinin yıldönümünde hem anma mesajı yayınladı hem de Afetlerle mücadele edemeyen iktidarı eleştirdi.

 

 

Giresun Milletvekili Necati Tığlı, 22 Ağustos 2020’de Giresun’da yaşanan sel felaketinin yıldönümünde afetlerle mücadele edemeyen AKP iktidarı için “Vatandaşa İBAN Göndererek Devlet Yönetilmez” derken, yaşamını yitiren şehitlerimiz ve vatandaşlarımız için bir kez daha Allahtan rahmet ve yakınlarına sabırlar diliyorum” dedi.

 

 

Tığlı, konuyla ilgili “Felaketin üzerinden 1 yıl geçti. 5’i Asker 12 kişi hayatını kaybetti. 4 kişinin bedeni ise hâlâ bulunamadı ve acılar hiç hafiflemedi. Bölgede yeni afetlerin yaşanmaması için hiçbir şey yapılmadı. Ama iktidar bunları görüp sorumluluk almak yerine yaşanan afeti beton ve ona bağlı rant ekonomisi için fırsata çevirmeye çalıştı ve çalışmaya da devam ediyor” açıklamasında bulundu.

 

 

DERE YATAKLARINA İNŞAAT YAPMAYACAKSIN VE YAPTIRMAYACAKSIN
Geçtiğimiz yıl yaşanan selden sonra yerle bir olan Dereli ve Doğankent’te yıkılan konutların yerine yenilerinin yapılarak afetin yıl dönümüne kadar tamamlanacağını söyleyen iktidarın mensuplarına seslenen Tığlı, “TOKİ kanalıyla -yine aynı yerlere yani dere yataklarına- yeni binaların yapılması neyi değiştirecek ki! Allah korusun yaşanacak ilk büyük selde yine kayıplar olacak ve yine yürekler yanacak. Sen dere yatağına ev yaptıkça, bina yaptıkça, imara açtıkça ve tabi ki bunları yapanlara da izin verdikçe bu döngü hep böyle devam edecek” ifadelerini kullandı.

 

 

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Necati Tığlı, “Her selden sonra dere yatağına yapılaşmadan şikâyet eden ve sorumluluğu vatandaşlara yükleyerek işin içinden sıyrılmaya çalışan AKP İktidarı, her halde dere yataklarına yapılan okulları ve kamu binalarını unuttu. Ya da ÇED Raporuna dahi gerek olmadan kurulan HES’leri, kum ve çakıl ocaklarını ve dere yataklarına istiflenen binlerce tomruğu görmüyor. Her halde derelerin kenarlarına yapılan perde betonların taşkın yataklarına giden yolu engellemesini de dere ıslahı zannediyor. Akkaya Deresi üzerinde alçak diye yıkıp yerine daha düşük kotta inşa ettiği köprüyü de eşsiz bir mimari eser gibi görüyor. Ayrıca, Cumhurbaşkanının dere yataklarında bulunan kum ve çakıl ocakları ile beton santralleri için verdiği talimat ne oldu. AKP İktidarının Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni bu trajedilere karşı hazırlıksız hale getirdiğini gören vatandaşlarımız sürekli yeni bir afet için teyakkuz halinde bekleyip devletin düşürüldüğü çaresizliği afetzedeyle dayanışma göstererek ortadan kaldırmaya çalışıyor. Afetlere hazırlık, gerekli tedbirleri almak, afetle mücadele iktidarın başlıca görevi ve sorumluluğudur ve bunu da tüm vatandaşlarımız biliyor” açıklamaları ile değerlendirdi.

 

 

 

HALKA İBAN GÖNDEREREK DEVLET YÖNETİLMEZ
Afetlerden sonra İBAN numarası veren İktidar; kayıp sayısının belli olmadığı 81 vatandaşımızı yitirdiğimiz Kastamonu, Sinop ve Bartın’da yaşanan seller için bölgeye 20 milyon lira aktarmasını da eleştiren Vekil Tığlı, “Tüm bunlar yaşanırken AKP İktidarının Somali’ye 30 milyon dolar göndermeyi önemli bir icraat gibi sunmaya çalışması vatandaştan ne kadar kopuk yaşadıklarını gösteriyor” dedi.

 

 

Tığlı, “Giresun Dereli’de ki sel için “ilk defa böyle bir felaket görüyorum”, Kastamonu Bozkurt’ta ki sel için “Dereli’dekinin katbekat fazlası”, Bartın Ulus’ta ki sel için de “yüzlerce yıldır gelmeyen afet” diyen Bakanlara da yaşanması muhtemel yeni afetler için şaşkınlıklarını ifade edecek dramatik cümleler bulmalarını öneriyorum. Nasıl olsa ders çıkarmadan aynı anlayışla durmak yok yola devam ilkesini şiar edindiklerini bizler her afette yeniden tecrübe ediyoruz. Hal bu ki; daha ağır bir tabloyla karşılaşacağımız afetlere karşı hazırlıklı bir devlet aygıtına ve stratejisine ihtiyacımız var” diye seslendi.