CHP'li Tekin'in İstanbul adaylığına gençlerden yoğun destek

CHP'li Tekin'in İstanbul adaylığına gençlerden yoğun destek
2 Mart 2013 09:35

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in 2013 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığı için gençlerden yoğun destek geliyor.

 
Gürsel Tekin’e destek veren CHP’li gençler sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta örgütleniyorlar.  
 
Facebook’ta GÜRSEL TEKİN BU ÜLKENİN PARLAYAN YILDIZI adı altında kurulan grup, açılalı henüz çok kısa bir süre olmasına rağmen şimdiden altı bine yakın üyesiyle Tekin’in adaylığı için sosyal medyada çalışmalar yürütmeye başlamış.


 
Biz de Halkın Habercisi olarak, Tekin’le sadece gönül bağları olduğunu söyleyen grubun kurucularından Tugay Kılıç’la konuştuk.  
 
Kılıç, kendisini bildiğinden beri CHP’ye gönül verdiğini söyleyerek şöyle konuştu:
 
“Ben CHP teşkilatlarında yetişen biriyim. Bu son iktidar geldikten sonra siyasete daha fazla ilgi duymaya başladım. Aktif olarak rol alma ihtiyacı hissettim. Sosyal medyada bu konuda çalışmalar yapmaya başladım. Atatürk bu ülkeyi biz gençlere emanet etti. Biz de bu emanete tam anlamıyla sahip çıkmaya çalışıyoruz.”


 
“Neden Gürsel Tekin?” diye sorduğumuz Kılıç, “Gürsel Tekin teşkilatta örnek teşkil eden bir insan. Onun bizdeki yeri bambaşka.

Tekin halktan birisi. Halkın ta kendisi. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin bizim kendimize örnek aldığımız insanlar.” cevabını verdi.  


 
Basının giderek tek taraflı hale geldiği ve muhalefete neredeyse yer verilmeyen medya yapısı içinde grup, sosyal medya üzerinden paylaşımlar yaparak Gürsel Tekin’in ve CHP ile ilgili konularda halkı haberdar etmeye çalışıyor.


 
Grubu kurarken yola ‘İnanmak başarmanın yarısıdır’ diye çıktıklarını söyleyen Kılıç, “Biz inanıyoruz.” diyerek sözlerini grup sayfasında paylaştıkları bir yazıyla sonlandırdı:

“SAĞLAM ADIMLARLA GELİYORUZ İKTİDAR OLMAYA. BU ÜLKENİN ÜSTÜNDEKİ KARA BULUTLARI KALDIRMAYA. AYAK SESLERİMİZ BİLE RAHASIZLIK VERMEYE YETİYOR. BEKLE BİZİ TÜRKİYE GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ YAKINDIR.”