CHP’li Tekin’den özelleştirme tepkisi: Türkiye’yi sata sata bitiremediler!

CHP’li Tekin’den özelleştirme tepkisi: Türkiye’yi sata sata bitiremediler!
12 Kasım 2021 11:34

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanlığı Kararı ile kamuya ait 10 değerli arazinin daha özelleştirme kararına sert tepki gösterdi. Tekin, “AKP satmaya bir türlü doymuyor. Her geçen gün milli değerlerimiz yağmalanıyor. Stratejik kurumlar, araziler bir bir satılıyor. Yeter. Durun artık..! tepkisini dile getirdi.

 

 

AKP iktidarındaki özelleştirmelerin kaynak yaratmaktan çok, kamudaki kaynakları yok ettiğini belirten CHP’li Tekin, “12 Kasım 2021 tarihli Resmi Gazete’ye göre; Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Hazineye ait 10 değerli arazinin daha özelleştirilmesi kararlaştırıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan kararda; Bodrum’da Bitez, Ankara’da Çankaya, Yenimahalle, İstanbul’da Kanal İstanbul projesinin planlandığı Arnavutköy’ün de aralarında bulunduğu Türkiye’nin birçok noktasındaki kamuya ait yüzlerce dönüm değerli arazi özelleştirme yoluyla satılacak. AKP iktidarı, içeride ve dışarıdaki başarısız politikalarını; kamu kaynaklarını özelleştirerek kapamaya çalışıyor, kaynak yaratmaya çalışıyor. Türkiye’nin 81 ilinde özelleştirmedikleri tek bir yer bile kalmamış vaziyette. Cumhuriyet kazanımlarını bir bir yok etmeye ant içmiş gibi her şeyi özelleştiriyorlar. Giderayak kalan son milli değerleri satarak günü kurtarmaya çalışıyorlar. “ ifadelerini kullandı.

 

Tekin açıklamasına şöyle devam etti:

 

 

“Ülke de vatandaştan toplanan her kuruşu yerinde harcayacak, israftan, yolsuzluktan, talandan ve vurgundan uzak, işinin ehli, yetkin kadrolara ve yönetime ihtiyacı olduğunu ve doğru ekonomi politikaları ve projelerle kısa zamanda ülkenin düzlüğe çıkabileceğini vurgulayan Tekin, liyakatli kadrolar işbaşına getirilirse ülkenin var olan değerleri, bu ülkeyi düzlüğe çıkarır. Biz sonuna kadar bu yağma düzenine karşı mücadele edeceğiz.”