CHP’li Tekin: Deprem bölgelerinde yüreğin kaldırmayacağı görüntüler var!

CHP’li Tekin: Deprem bölgelerinde yüreğin kaldırmayacağı görüntüler var!
13 Şubat 2023 10:42

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Hatay’da hem kent merkezi hemde kırsal alanları dolaşarak incelemelerde bulunuyor. Depremin ana merkezlerinden Hatay’a giden CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, bölgede hemen hemen tüm binaların yıkıldığını aktardı. Bölgede depremzedelere geçmiş olsun dileklerini ileten Tekin, “Deprem bölgelerinde yüreğin kaldıramayacağı, hafızalardan çıkmayacak görüntülerle karşı karşıya olunduğuna dikkat çeken Tekin, deprem bölgesinde depremzedelerin yaşadığı çaresizliği şöyle aktardı:

 
“Tarihimiz en büyük felaketi. Özellikle dikey yapılarda çok büyük bir sıkıntı var. Kısmen daha sert zemine çıktığımızda oralarda sorunun daha az olduğunu görüyoruz. Ama şehrin ana merkezi ve caddelerindeki kamu binaları, hastaneler, okullar yerle bir olmuş. Kentte ciddi güvenlik sorunu var. Güvenlik sorununun bu tür afetlerde görülen münferit türden olmadığını vurgulayan Tekin, Halk sağlığı açısından seyyar tuvaletlerin kurulması da çok önemli. İlaç eksikliği aynı şekilde. Burada yüreğimizin kaldırmayacağı, hafızalarımızdan çıkaramayacağımız görüntülerle karşı karşıyayız. Bu süreçte teyitli ve doğru bilginin önemine işaret ederek, “Kirli bilgilere ve olası dezenformasyon çabalarına karşı da çok dikkatli olmak, bizim için esas konulardan biri. Siyasal iktidar bölgeye yardım ulaştırmaya çalışan kurum, kuruluş ve gönüllülerle muhataplık ilişkisini kendi siyasal konumuna yakınlık derecesine göre ayarlamaktan vazgeçmelidir.

 

 

Dünyanın her yerinde bu büyüklükte bir depremin bir felaket potansiyeli vardır. Fakat dünyanın her yerinde itibardan tasarruf etmeyen bizden başka ülke yok. Türkiye artık bir deprem ülkesi. bunu unutmamalıyız.
Türkiye’nin dört bir yanından, belediyelerin, sivil toplum örgütlerinin ve gönüllülerin canla başla arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Tekin, “Türkiye’nin deprem konusunda bütüncül politikalara ihtiyacı var. Milletimiz hep yaptığı gibi, devletine omuz verdi. Milletimizi içine düşürdüğünüz bu enkazdan, yine millet çıkaracak.” dedi.