CHP’li Tekin: Bu millet nereye gidecek? Bu ne zalimliktir!

CHP’li Tekin: Bu millet nereye gidecek? Bu ne zalimliktir!
15 Ekim 2022 13:58

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul’un Güngören ilçesine bağlı Tozkoparan Mahallesi’nde hakları tanınmadan kentsel dönüşüme zorlanan ve evleri yıkılan vatandaşlarla yapılan zorbalığa tepki gösterdiği açıklamasında, “Bu kin, bu nefret neden? İnsanların yuvalarını başlarına yıkmaktan vazgeçin, bu gözyaşları sizi boğar” diyerek yıkama sert tepki gösterdi.

 
Gürsel Tekin, Tozkoparan sakinlerinin uzun bir süredir mücadele ettiklerine işaret ederek şunları söyledi: “Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki dişinizle tırnağınızla yaptırdığınız evlerinizi, barınma hakkınızı ortadan kaldırıyorlar ve siz buna karşı mücadele etmek zorunda kalıyorsunuz. İnanılmaz bir durum. Bu iktidar döneminde olmaz dediğimiz her şeyi gördük. ‘Ben de gecekonduda oturuyorum.’ Diyen Sayın Erdoğan ne çabuk unuttu geldiği yeri? Hayaldi gerçek oldu. Diyerek AKP iktidarına ve cumhurbaşkanına tepki gösterdi.

 
Tekin, “İnsanları kapının önüne atarak olmuyor. Gidecek bir yerleri yok. Bu insanların aldıkları 3,5-4 bin lira maaş. 2 bin liraya nerede kiralık ev bulsunlar? Ne yiyip içsinler? Siz de insansınız ya” diye konuştu.
Tekin, sözlerini şöyle tamamladı: “Buradaki insanlar hakları verildikten sonra kentsel dönüşüme razılar. Siz bu insanların ellerindeki daireleri alırsanız, onları yokluğa mahkûm ederseniz bu hakkaniyetli olmaz. ‘Yıkın, arkasından mahkeme gelsin’ diyerek devlet yönetilmez! Sayın Cumhurbaşkanına özellikle söylemek istiyorum. Hz. Ali’ye sormuşlar; devletin dini var mı? Cevap vermiş; Var, devletin dini adalettir…