CHP’li Tekin: Bakan taşımak için özel jet var ama yangına uçak yok! Nerede bu yangın söndürme uçakları?

CHP’li Tekin: Bakan taşımak için özel jet var ama yangına uçak yok! Nerede bu yangın söndürme uçakları?
30 Temmuz 2021 07:58

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Antalya’nın Manavgat ilçesini cehenneme çeviren yangınla ilgili yaptığı yazılı açıklamada “THK’nın uçakları hangarda bekletilirken yurtdışından milyonlarca dolar ödeyerek uçak kiralamak için uğraşanlara soruyorum şimdi; vicdanınız rahat mı?” diyerek tepkisini dile getirdi

 

 

 

CHP’li Tekin; Manavgat ilçesini cehenneme çeviren yangına (1) 2 uçakla yapılmaya çalışılan mücadelenin bedeli çok ağır oldu. Cumhuriyet tarihinin en ağır tablosunun yaşandığı birkaç yıldan birini yaşıyoruz. THK uçaklarını kullanmamakta ısrar eden iktidar, 2019 yılından bu yana tam 3 yıldır yangın söndürme konusunda ülkemize ciddi bedeller ödetiyor” dedi

 

 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye seslenen Tekin, “Neden THK uçaklarını kullanmıyorsunuz? Bu neyin inadı? İnsanımız, doğamız ve canlılar sizin inadınız yüzünden daha ne kadar yanmaya devam edecekler? Diye tepki gösterdi.

 

 

 

Yangının çıkış sebebini araştırıp öğreneceklerini ve takipçisi olacaklarını söyleyen Tekin “Resmen ciğerlerimiz yanıyor, insanlarımız yanıyor, geleceğimiz yanıyor!.. Yüzlerce hektar ormanlarımız yandı, yanmaya devam ediyor. Orman Bakanlığı’nın çürümeye terk ettiği uçaklar çok basit müdahaleler ile uçar hale getirilerek, derhal göreve çağrılmalıdır. Böyle önemli bir konuda yandaşı kayırmak adına ülkemizin doğasının yok olması kabul edebileceğimiz bir durum değildir. Bu konun da takipçisi olacağız.” dedi.

 

 

Bu tür faciaların bir daha yaşanmaması dileğiyle Yangının söndürülmesi için canhıraş şekilde mücadele eden Tüm itfaiye ekiplerimiz, orman genel müdürlüğü, diğer illerden gelen yangın söndürme ekipleri ile vatandaşlarımıza minnettarız diyen Tekin, “İktidar acilen orman yangınlarına yerel yönetimlerin müdahale edebileceği yasal düzenlemeleri meclis gündemine getirmeli, orman yangınlarına yönelik hava aracı kiralayabilmenin önündeki engel derhal kaldırmalıdır” değerlendirmesinde bulundu.