CHP’li Tekin: AKP, Bitlis halkını dere ıslahı ile cezalandırıyor

CHP’li Tekin: AKP, Bitlis halkını dere ıslahı ile cezalandırıyor
26 Şubat 2021 10:34

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, işsizliğin %50’leri bulduğu, tek bir fabrikanın dahi bulunmadığı, pandemi koşullarının tüm acımasızlığıyla kol gezdiği Bitlis ilimizde tüm bunlar yetmezmiş gibi şimdi de, “dere ıslah” projesi adı altında, 800 iş yeri yıkılmak üzere. 30 bin insanımıza aş, iş sağlayan, bu iş yerlerini yenisini yapmadan yıkan AKP İktidarı, tarihe Bitlisi cezalandıran iktidar olarak geçecek” diyerek tepki gösterdi.

 
Islah çalışmaları kapsamında yıkım kararı alınması nedeniyle kentte büyük bir göç dalgasının yaşanacağına dikkat çeken Tekin, “Bu esnaflar ne yapacaklar? Bitlis’i terk mi etmeleri isteniyor? Büyük emeklerle kurdukları iş yerleri, onları Bitlis’e bağlayan son şeyi de yıkarsanız bu insanlar nereye gitsinler? Kenti yönetenlerin böyle bir hata yapması kabul edilemez” diye konuştu.

 
Tekin açıklamalarını şöyle sürdürdü:

 
“Buradaki esnafın işlerine devam edebilmeleri için hiç bir alternatif sunulmamış. Yer dahi gösterilmemiş. Esnaf kardeşlerimiz, aslında Bitlis deresi projesine karşı değil. Sadece mağduriyetleri giderilsin istiyorlar. Yıllardır yaşadıkları toprakları terk etmek istemiyorlar. Yıkım başlamış ama hala esnafın nereye gideceği belli olmayan bir projeden o kentte hayır gelebilir mi?”

 

 
Duruma tepki gösteren CHP’li Tekin, “Esnaf sıkıntılı, huzurları kalmamış. Eğer, dükkânları yıkıldıktan sonra esnafa merkezde yeni iş yeri verilmezse göç etmek zorunda kalacaklar. Para talep etmeden esnafa yeni iş yerleri verilmelidir. Kentte zaten işsizlik almış başını gitmiş durumda. “Bitlis dere projesi” yeniden gözden geçirilmelidir. Mağduriyetler giderilmeli, vatandaşlarımızın yıllardır yaşadıkları toprakları terk etmek zorunda kalmaları engellenmelidir.Bitlislilerin menfaatini önemsiyor ve bu mağduriyetin bir an evvel giderilmesini istiyoruz. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.